Zpočátku pátečního dne bude jasno nebo skoro jasno, pouze ojediněle se bude držet nízká oblačnost nebo mlhy. Až později odpoledne bude na severu území docházet k přibývání frontální oblačnosti - počasí u nás ovlivní rozpadající se studená fronta - zejména na horách se mohou vyskytnout místy slabé sněhové přeháňky, v nižších polohách to budou ojedinělé srážky dešťové.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Odpolední teploty se budou pohybovat  od 3 do 7 °C. Večer na severu území bude zesilovat vítr od vyšších poloh – bude snižovat pocitovou teplotu.

Hlavně v sobotu bude místy i jasno

A také o víkendu očekáváme více vysoké oblačnosti na severu území – na horách i ojedinělé slabé sněžení, ale srážkové úhrny budou zanedbatelné. V nižších polohách místy nízkou oblačnost, pokud se ale protrhá, bude hlavně v sobotu jasno až polojasno. V sobotu bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností, během dne až polojasno. Na severu území občas slabé sněžení. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr do 20 km/h.

V neděli bude zpočátku dne zataženo nízkou oblačností, místy polojasno. Během dne očekáváme přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo. Ranní teploty budou klesat na -1 až -5 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h, v nárazech kolem 45 km/h.

V pondělí se budou tvořit sněhové jazyky

Po klidném víkendovém počasí na naše území hned v pondělí postoupí frontální systém – přinese další přibývání oblačnosti – na zataženo až oblačno postupně od severovýchodu srážky – ty budou zpočátku od vyšších poloh, postupně i v nížinách sněhové. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Foukat bude čerstvý severozápadní vítr s nárazy o rychlosti až 70 km/h. Snižovat bude naši pocitovou teplotu a na horách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Srážky začnou ustávat a oblačnost se protrhávat během úterního dne – večer bude oblačno až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C a místy se bude tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na -1 až 3 °C. Také vítr bude slábnout – foukat bude pouze mírný severozápadní o rychlosti do 20 km/h. Ve středu bude oblačno až polojasno. Ranní teploty budou klesat na -1 až -5 °C. Denní teploty vystoupí na -1 až 3 °C.

Fotogalerie
42 fotografií