Jaký směr nabere pátrání po ukradeném vozidle ve vsi poblíž Tachova, policisté jistě nečekali. Když přijeli na místo, zasypal je alkoholem rozkurážený majitel auta a oznamovatel krádeže v jedné osobě sprškou vulgarit.

Záhy se navíc ukázalo, že s autem to celé bylo trochu jinak. „Přeparkoval je totiž přítel dcery oznamovatele, který tím chtěl zabránit podnapilému muži v odjezdu a řízení vozidla,“ popsala policjní mluvčí Dagmar Jiroušková. Opilec se totiž chystal sednout za volant a na rozumné domluvy neslyšel.  

Lest ho rozzuřila

Když zjistil, jakou lest mu blízcí uchystali, rozzuřil se ještě víc. Vztek obrátil proti policistům, kteří byli první na ráně. Nejprve vyhrožoval, pak zaútočil. „Jednoho z policistů udeřil rukou sevřenou v pěst a poranil jej,“ uvedla Jiroušková. Pak se sápal na jeho kolegu.

Alkohol agresora tak rozvášnil, že útočil i přes dávku slzným sprejem a pouty na rukou. „Zpacifikovat se jej podařilo až ve chvíli, kdy se na místo dostavily další hlídky,“ řekla Jiroušková. Rapl skončil v policejní cele, nadýchal 1,5 promile. Na krku má násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Hrozí mu až čtyři roky v base.

VIDEO: Zfetovaný mladík sprostě nadával strážníkům, dostal pouta a skončil na záchytce.

Video
Video se připravuje ...

Zfetovaný mladík (24) v Brně sprostě nadával strážníkům. Městská policie Brno