Hotový horor připravil 21letý muž ženě za přepážkou v bance na Vinohradech. Hrozil jí pistolí, úřednice se bála o život, a tak muži podala stovky tisíc. Pachatel i s penězi pak z místa utekl. 

Muže při činu zachytily kamery, policisté po něm hned začali pátrat a o pomoc požádali i veřejnost. To se nakonec vyplatilo. „Na základě medializace celého případu získali kriminalisté čtvrtého policejního obvodu informace, které je přivedly na stopu jedenadvacetiletého mladíka,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Muže se podařilo ve středu, přesně dva týdny po přepadení, zadržet v hotelu na Boleslavsku. U sebe měl i peníze z loupeže, utratit jich naštěstí moc nestihl. „V průběhu výslechu se dosud netrestaný podezřelý k činu doznal. Jako důvod svého činu uvedl, že ho přestal bavit dosavadní způsob života, což vyřešil právě přepadením banky a odcizené peníze chtěl využít k životu, který si vysnil,“ dodal mluvčí. Nyní se bude rozhodovat o tom, zda mladík skončí ve vazbě. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli mladíka, který vyloupil banku na Vinohradech. (20. ledna 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
16 fotografií