Běžná silniční kontrola kvůli parkování v pěší zóně se pořádně protáhla. Policisté chtěli muži udělit pokutu za přestupek, od začátku ale bylo podezřelé, že je nervózní a má zarudlé oči. „Policisté se rozhodli, že provedou i test na drogy. Ten však řidič opakovaně odmítal a policistům řekl, že na ně nemá čas. Přiznal se ke kouření marihuany a zdůraznil, že nikde po vyšetřeních jezdit nebude,“ popsal mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Hlídka muže několikrát poučila o jeho právech, povinnostech a případných následcích jeho jednání, ten jim ale nabídl jiné řešení. „Já na vás opravdu nemám čas. Domluvíme se nějak. Tak mě pusťte, vždyť já nejsem odtud. Vždyť to jde vyřešit normálně na místě, chlapsky. Já vám klidně každému zaplatím. Ať se domluvíme,“ lze na záznamech z kamer policistů slyšet mužův hlas. 

„To, že nejste odtud, neznamená, že přece nebudete respektovat zákon,“ namítá policista. „Chlapi, já vám každému dám k*rva čtyřku,“ pokračuje muž. S nabídkou ovšem neuspěl, policisté ho zajistili a převezli na služebnu, kde mu sdělili obvinění z trestného činu podplácení, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. Zjistili navíc, že s řízením pod vlivem drog už má zkušenosti - v minulosti kvůli tomu dostal několik zákazů řízení. 

 

Video
Video se připravuje ...

Muž se na Václavském náměstí pokusil uplatit policisty.  Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie