První případ zaznamenal populární server YouTube na začátku ledna. Film tam paradoxně nahrál Fanklub Karla Gotta. Majitelky práv, režisérka Olga Malířová Špátová (37) a producentka Ivana Gottová (45), stihly zasáhnout až poté, co dokument vidělo už přes 20 tisíc lidí.

Jenže se to opakuje. Na stejné stránce je veřejně k vidění další nelegální verze Karla. Tu na svůj profil nahrál nick diversity kldr. Stalo se tak podle počítadla už 31. prosince loňského roku, tedy na Silvestra, a do včerejšího odpoledne film vidělo přes 21 000 lidí. Nelegální záznam pravděpodobně čeká stejný osud jako ten první – tedy pokud o něm majitelky práv ví.

Česká televize je znepokojena

Šikovným koumákům se podařilo dokument Karel stáhnout i z přísně střežené platformy Netflix a začali ho šířit dál. Situace znepokojuje i Českou televizi, která si na něj od produkční společnosti Karel Gott Agency koupila ne zrovna levná práva a sází na to, že snímek tuto sobotu večer udělá na ČT1 velkou sledovanost. Tu nicméně nelegální šíření Karla po internetu může hodně ovlivnit.

VIDEO: Režisérka filmu Karel Olga Špátová: Bujný dekolt a slova o vděčnosti! 

Video
Video se připravuje ...

Režisérka filmu Karel Olga Špátová: Bujný dekolt a slova o vděčnosti! David Turek

Fotogalerie
36 fotografií