Brutální útok ze silvestrovské noci se podařilo objasnit pražským kriminalistům. V uplynulých dnech zadrželi čtyři mladistvé, tedy teenagery ve věku od 15 do 17 let, kteří pobodali jiného mladíka.

Sešli se s ním v Mlékárenské ulici pod záminkou předání drog. „K tomu však nedošlo a vše vyvrcholilo napadením poškozeného skupinou útočníků a bodnými zraněními. Na místě se také nacházeli známí poškozeného, kteří se ho snažili bránit a byli také napadeni,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Podobodaný skončil v nemocnici. Případem se kvůli jeho závažnosti zabývalo oddělení vražd. Kriminalisté spolu se zásahovkou podezřelé zadrželi koncem minulého týdne. „Následně jim sdělili obvinění z trestných činů loupež, výtržnictví a jednomu z nich ještě z trestného činu vydírání. Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvé, tak jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodal mluvčí. U tří z obviněných podali podnět na vzetí do vazby, což u jednoho soud akceptoval.

Policisté zároveň upozorňují, že se nejedná o ojedinělý případ. „V poslední době registrujeme nárůst tohoto typu kriminality, kdy skupinky mladistvých pod záminkou koupě drog přepadají své vrstevníky. Ty si při prodeji někdy i natáčejí na telefon a následně je vydírají v naději, že když prodávali drogy, tak věc neoznámí policii. Všechny tyto případy je potřeba oznámit na policii, aby se začaly řešit,“ uvedl Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Čtyři mladiství pobodali vrstevníka, policisté je 5. ledna 2022 zadrželi. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie