Člověka motajícího se v kolejích si všiml strojvedoucí osobního vlaku mezi zastávkami Srby a Nepomuk Dvorec na frekventované trati z Plzně na České Budějovice. Vyděsil se, že jej srazil. Zastavil soupravu, zalarmoval policii a vydal se sraženého hledat.

Záhy objevil první stopy nehody. „V blízkosti kolejiště nalezl tašku s rozházeným nákupem a kšiltovku,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Po zraněném se ale doslova slehla zem.

Zkracoval si cestu

Terén je v lokalitě hodně náročný, koleje jsou na strmých náspech porostlých hustými křovinami. Do hledání se tak zapojili i policisté, psovod, hasiči. Opakovaně úsek procházeli, jenže nikde nikdo.

Místní policisté nakonec nadhodili, že si mohl po kolejích zkracovat cestu muž, který přebývá v nedalekém drážním domku. Tam jej po několika marných pokusech zastihli, byl totálně opilý. Vysvětlil alespoň, co se stalo. „Dle jeho vyjádření nestačil uskočit před vlakem a ten ho škrtl o levý bok,“ uvedla Červenková.

Pokuta a úhrada nákladů

Viditelná zranění opilec neměl, i tak pro něj přijela záchranka. „Byla obava, že muž mohl mít vnitřní zranění,“ dodala Červenková. Dechovou zkoušku muž odmítl, strojvedoucí nenadýchal. Trať stála několik desítek minut.

Pro sraženého bude mít jeho „přetlačování“ se s vlakem ještě dohru. „Je podezřelý ze spáchání přestupku o drahách, za který mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun a dále uhrazení nákladů za zastavení provozu železnice,“ doplnila mluvčí.

VIDEO: Tenhle muž takové štěstí neměl, vlak jej zachytil a přejel mu nohu.

Video
Video se připravuje ...

Vlak uřízl mužovi nohu: Nebezpečně přecházel přes koleje. TV JOJ

Fotogalerie
3 fotografie