Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Restaurace představila zvláštní delikatesu: Na talíři naservírovala kachní krk i s hlavou!

Londýnská restaurace Weterns Laundry šokovala své zákazníky tím, že na menu přidala plněný kachní krk servírovaný i s kachní hlavou.
Londýnská restaurace Weterns Laundry šokovala své zákazníky tím, že na menu přidala plněný kachní krk servírovaný i s kachní hlavou.  (Autor: instagram/westernslaundry)
Autor: rc - 
16. ledna 2022
15:02

Nové menu oznámila luxusní londýnská restaurace Westerns Laundry. Podnik, který funguje od roku 2017, na instagramu publikoval fotografii svého nového pokrmu. Zákazníci však místo jásotu zůstali poněkud v šoku. Novou specialitou podniku je totiž plněný kachní krk, který je servírovaný i s celou kachní hlavou!

V londýnském Highbury byla v roce 2017 otevřená nová restaurace, která byla velmi dobře přijata. Slavný kritik Jay Rayner pro britský list The Guardian uvedl, že kuchaři jsou velmi zruční a nápadití. Restaurace Westerns Laundry však není pro ty, kteří se chtějí najíst hodně a levně. Nabízí hlavně mořské specialisty a ceny se tam pohybují kolem 25 liber (cca 720 Kč) za jídlo. Za víno tam podle britského deníku Daily Mail zákazník může nechat 27 liber (cca 789 Kč),  ale i 72 liber (cca 2100 Kč).

Londýnská restaurace Weterns Laundry šokovala své zákazníky tím, že na menu přidala plněný kachní krk servírovaný i s kachní hlavou.

Zdá se, že restaurace i po pěti letech stále ráda překvapuje a experimentuje. Ve čtvrtek si pro své věrné zákazníky restaurace připravila novou specialitu, kterou oznámila na své stránce na sociální síti instagram. Na něm publikovala fotku s novou „kachní specialitou,“ kterou nabízí za 18 liber (cca 526 Kč). Na snímku je vidět kachní hlava i se zobákem a očima a krkem, který je plněný tuřínem a čočkou. 

V popisku snímku restaurace vysvětlila, proč se rozhodla zanechat hlavu. Podle jejích slov při vaření využívají všechny části zvířat, s nimiž vaří. V kulinářském průmyslu prý vzniká hodně zbytečného odpadu tím, že kuchař využije pouze část zvířete a zbytek vyhodí.S pozitivní odezvou se však nový pokrm nesetkal. „Ne, tohle je už moc,“ napsal jeden z uživatelů. Další uživatel, který je sám kuchařem, napsal jen „mňami" a přidal vykuleného smajlíka. Restaurace rovněž publikovala snímek celého menu, na kterém píše, že nabízí rybí speciality jako makrely, uzeného úhoře, tresky či sépie.

VIDEO: Jak chutná koktejl vyrobený z lidského prstu?   

Warpik ( 16. ledna 2022 21:15 )

Zase zprávy z "bláznivé" Anglie, co je nám po jejich (nevím co) za nehorázný prachy - a koho to tady furt zajímá ... kdyby to bylo u nás, třeba bych si i dal, čočku bohužel nejím, nadít to normální pečivovou nádivkou, tak bych to možná zkusil, cena by musela být do 100Kč.

y1xcvbnm ( 16. ledna 2022 16:31 )

tak to bych pozvracela celý stůl, fuj

Zobrazit celou diskusi