Mezi prvními ke krematoriu dorazil frontman kapely Olympic Petr Janda (79), kterému umírá jeden kolega za druhým. Minulý týden se v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně v Praze na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad rozloučil s kytaristou a bratrancem Lubošem Andrštem (†73) . 

Už jsme kolem osmdesátky a počítám s tím, že odcházíme. Takovej je život, nijak tragicky ani smutně to neberu. Jsem zvědavý, kdy to potká mě,“ řekl Blesku muzikant, který příští rok oslaví osmdesátku a jako dárek si nadělil další sólovou desku. Navíc ještě kapelu čeká oslava 60 let od jejího vzniku. 

Nechyběl další z rockových nestorů Pavel Sedláček (80). „Samý pohřby, smutný věci. Jediný způsob, jak se dožít vysokého věku, je být starej. Mám nějaký postcovidový problémy, tak nic moc,“ řekl Blesku podnikatel. 

V 15 hodin začalo poslední rozloučení, na přání rodiny bez médií. Pod katafalkem byla nejenom fotografie zesnulého, ale i jeho milovaná kytara. Měla čestné místo na židli potažené červeným suknem. 

Na rakvi byl položený jediný věnec, a to od manželky. Na stuze stálo – S láskou, Eva. Věnce poslalo hned několik lidí, i kapela Mefisto, kde Pavel zpíval. 

Krátce po půl čtvrté hodině pohřeb skončil a smuteční hosté opustili krematorium. 

VIDEO: Vánoční přání od Olympiku: Řekli, co mají na svátcích nejraději!

Video
Video se připravuje ...

Vánoční přání od Olympiku: Řekli, co mají na svátcích nejraději! Olympic

O úmrtí Chrastiny informovala  manželka, bývalá televizní hlasatelka Eva Dudková. Muzikant byl autorem hitů, jako jsou Želva, Snad jsem to zavinil já či Pták Rosomák, které Olympic i po jeho odchodu z kapely hraje dodnes. „No, je to letos jedna blbější zpráva než druhá...“ lomil rukama nešťastný šéf kapely Petr Janda. „Jeho žena Eva mi říkala, že spadl v metru, zlomil si ruku, dostal zápal plic a, jak už to bývá v tomto věku, byl s ním amen,“ prozradil Blesku.

První kapelu založil Chrastina už v době studií na elektrotechnické fakultě, jmenovala se Samuel's Band. V roce 1962 pak stál u vzniku kapely Olympic, která se do té doby jmenovala Karkulka. Olympic opustil v roce 1969.

V roce 1980 emigroval Chrastina do Austrálie, následně pak do USA a v roce 1994 se vrátil do Česka.

Fotogalerie
58 fotografií