„Osobně koberce nemám rád. Jednou jsem si totiž na koberci vážně ublížil. Rychle jsem běžel, zadrhla se mi noha a přetrhl jsem si stehenní sval. Takže mám radši parkety a dlažbu,“ svěřil Blesku Miroslav Jech, jaké podlahové krytiny volil pro svůj domov. „Po nich to hezky sklouzne, když spěchám a já většinou spěchám,“ doplnil s úsměvem sympaťák, který má ve svém dvoupokojovém šedesátimetrovém bytě dlaždičky v chodbě, kuchyni i koupelně. Ošetřené a zrenovované parkety pak dostaly svůj prostor v obývacím pokoji. Ten si Míra Jech vyladil ze všech místností asi nejvíc. „Je tady vyštukováno a vyrobil jsem podhledy. Inspiroval jsem se fotkami na internetu a všechno jsem si dělal sám. Neměl jsem tu na to žádné řemeslníky,“ pochlubil se Blesku někdejší vítěz soutěže Muž roku.

Obývák si Miroslav Jech vymaloval na bílo. „Mám rád doma klidnější a usedlejší barvy. Kdysi, když jsem ještě bydlel u rodičů, měl jsem tam červené navoskované zdi a černé podhledy. Byly to úplné šílenosti. Když jsem to pak vrátil do původního stavu, zjistil jsem, že bílá barva, případně krémové barvy jsou mnohem příjemnější,“ prozradil zručný svalovec. A jelikož se téhle myšlenky drží dodnes, jednu stěnu za gaučem si Míra Jech vymaloval na béžovo. „Ladil jsem ji k závěsům na oknech a polštářkům na pohovce, které jsou ve stejné barvě. Přijde mi příjemně domácká,“ vysvětlil soutěžící aktuálně se ucházející o titul Mistra dílny v novém pořadu televize Prima. Obývací pokoj je propojený s kuchyní okýnkem ve zdi. To už v bytě sice bylo, nadšený kutil si ho ale pěkně „potunil“.

„Rám a polička byl můj nápad. Jelikož ve volném čase maluji obrazy, kolem okýnka jsem umístil rám na obrazy a v kombinaci s poličkou mi to přijde moc fajn,“ těší se ze svého nápadu i jeho realizace Míra Jech. Kuchyň má Muž roku 2008 v rustikálním francouzském stylu. Protože to je přesně styl, který se mu líbí, původní kuchyň, jenž v bytě byla, Miroslav zachoval. Opravil jen pár drobností, které bylo třeba dát po letech užívání předchozího obyvatele bytu zase do pucu. V koupelně zatím žádná větší renovace neproběhla. „Opravil jsem tam zatím jen pár dlaždiček,“ prozradil Miroslav Jech s tím, že je možné, že i koupelnu spojenou se záchodem v brzké době čeká nějaká ta větší úprava. „Bydlí se mi tu krásně. Do budoucna bych si ale rád postavil dům. Až bude stát, rád vás i tam pozvu,“ zasnil se a přislíbil Míra Jech.  

Fotogalerie
23 fotografií