Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodina nové majitelky Krejčířovy vily po něm už jeden dům koupila: Prodala ho za trojnásobek!

Autor: pma - 
8. ledna 2022
12:05

Novou majitelkou slavné původně Krejčířovy vily v Černošicích se v listopadu loňského roku stala Petra Kučerová. Koupila ji za 21,38 milionu korun. Její rodina, která podniká v realitách, už v minulosti jednou vlastnila dům po Krejčířovi. Tenkrát šlo o objekt v Karlštejnské ulici taktéž v Černošicích. Dům rodina opravila a prodala za trojnásobek ceny. S informací přišla ve čtvrtek MF DNES.

Nová majitelka Krejčířovy vily se pustila do práce a brzy po listopadové koupi začala se stavebními úpravami. Jak ve čtvrtek upozornila MF DNES, není to první zkušenost rodiny s vlastněním nemovitostí po Radovanu Krejčířovi.

Jeden z příbuzných Petry Kučerové, Martin Kučera, v roce 2017 zaplatil necelých 16 milionů korun za dům v Karlštejnské ulici v Černošicích. Tehdy šlo zhruba o polovinu hodnoty, jakou znalci v posudcích odhalovali.

Rozsáhlá zahrada nebo vnitřní bazén

Budova pochází za 30. let dvacátého století a na začátku nového tisíciletí byla výrazně rekonstruována. I když byla menší než Krejčířovo sídlo v ulici V Dubině, byla v ucházejícím stavu. K vile patřila rozsáhlá zahrada i se zimní přístavbou nebo vnitřní bazén.

Menší vila byla několik let neobydlená, dovnitř se dokonce dostali vandalové. I tak ji ale majitel dokázal v roce 2019 prodat, a to za trojnásobek pořizovací ceny, tedy za 43 milionů korun. Podle kupní smlouvy, kterou MF DNES získala, teď objekt patří Francouzovi žijícímu v Česku.

Historie objektu rodinu nezajímala

Petra Kučerová již v listopadu loňského roku koupila větší a známější mafiánovu vilu, která byla v poměrně zdevastovaném stavu. Jak Blesk.cz informoval začátkem roku, na stavbě již začala velkolepá rekonstrukce.

Důvod koupě majitelka blíže specifikovat pro MF DNES nechtěla. „Příběh není nikterak zajímavý, nemovitost, zejména pozemek, nás oslovil hlavně z důvodu ceny, jejíž výhodnost převážila obavy spojené s historií celého objektu,“ vzkázala stroze.

Nicméně obyvatelé obce jsou rádi, že jsou gangsterova sídla v rukou nových majitelů. „Snad nás přestanou v téhle souvislosti všichni zmiňovat,“ svěřili se v minulosti Blesku.

Video  Krejčíř si vyslechl trest: 35 let za mřížemi!  - eNCA
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi