Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Novoroční tragédie: Zemřela číšnice Blanka (†37) ještě před smrtícím požárem?

Požár v byte v Bratislavě nepřežila servírka Blanka († 37) a její partner Peter († 57).
 (Autor: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)
Autor: pma - 
6. ledna 2022
18:32

Takovou tragédii nikdo hned 1. ledna nečekal. Bratislavští hasiči z bytu vynesli dvě těla bez známek života. Jednalo se o Petra (†57) a jeho přítelkyni Blanku (†37). Smrt jim měl způsobit požár, který po bytě rozšířila zapálená svíčka. Spekuluje se ale o tom, že Blanka mohla být po smrti ještě před tím, než byt zachvátily plameny.

Pro obyvatele panelového domu v Palkovičově ulici v Bratislavě nezačal rok 2022 vůbec optimisticky. Stupačkami se valil hustý černý dým a přízemní byt zachvátily plameny. Obyvatelé domu okamžitě volali hasiče. Ti požár uhasili a odpoledne na Nový rok vynesli dvě mrtvá těla. Jednalo se o bývalého bezpečnostního pracovníka a policistu Petra († 57) a jeho přítelkyni, číšnici Blanku († 37). Milenecký pár měl zemřít na udušení dýmem, který údajně způsobila zapálená svíčka. Podle informací, které přinesl slovenský deník Nový čas, ale Blanka mohla zemřít ještě před vypuknutím požáru, a to násilným trestným činem.

Sousedé si na pár nikdy nestěžovali

Na Blančina partnera Petra, který v bytě bydlel, si nikdo ze sousedů nestěžoval. „Bydlel tu dlouho. Vím, že se s Blankou poznali na Miletičce, kde prodávala víno a on tam rád chodil. Ona sem přišla jen občas na návštěvu, bydlela přes ulici,“ prozradila Novému času jedna z obyvatelek domu. Před osudným požárem si nikdo z domu na mileneckou dvojici nikdy nestěžoval. „Ani na Silvestra neměli puštěnou hudbu nahlas. Někdy si hlasitěji povídali, ale před požárem nebylo nic zvláštního slyšet. Neumíme si vysvětlit, jak to, že se ani jeden neprobudil,“ řekli zdrcení sousedé.  

Hlásič oxid uhelnatý nezaznamenal

Zesnulého Petra popisují Blančini kamarádi jako starostlivého a pozorného přítele. „Na každý svátek nebo oslavu jí kupoval květiny. Žili si spolu velmi dobře, nemyslím, že Blance nějak ublížil,“ shodují se přátelé a štamgasti podniku Šopa, kde Blanka pracovala, Daniel (47) a Simona (43). „Milovala život, nemůžeme pochopit, co se stalo,“ vyprávěli zdrceně. Ovšem to, že ani jednoho ze zemřelé dvojice neprobudil kouř a hustý dým, kamarády zaráží. Nový čas také uvedl informaci, že měl jeden z nájemníků v blízkosti Petrova bytu nainstalován hlásič oxidu uhelnatého, ten však ale nic nezaznamenal.

Podle předchozích informací byla pravděpodobnou příčinou požáru manipulace s otevřeným ohněm, ze kterého se rozšířil do celého bytu. „Vyšetřovatel Okresního ředitelství Policejního sboru v Bratislavě II zahájil v této souvislosti trestní stíhání, a to ve věci trestného činu všeobecného ohrožen,“ uvedlo na facebooku Krajské ředitelství Policejního sboru v Bratislavě. Spekulace o tom, že Blanka zemřela ještě před vypuknutím požáru, teď musí potvrdit či vyvrátit vyšetřování.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání