Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pákistánský právník tvrdí: Tereza H. (25) prolomila mlčení! Kde je?

Autor: VaB - 
5. ledna 2022
05:00

Češka Tereza H. (25) je zřejmě stále v Pákistánu. Celníci podle zdroje Blesku tvrdí, že je mladá Češka stále v zemi, konkrétně v hlavním městě Islámábádu. Další Vánoce tak strávila bez své rodiny, ačkoliv je už od listopadu oficiálně zproštěna všech obvinění a byla propuštěna z vězení. Od té doby se ale skrývá na neznámém místě a nemůže opustit Pákistán, protože jí celníci stále nevrátili pas.

V lednu 2018 byla rodačka z Uherského Hradiště zadržena na pákistánském letišti v Láhauru s bezmála devíti kilogramy heroinu. V březnu dalšího roku ji tamní soud poslal na osm let a osm měsíců do vězení.

Od té doby ale Tereza bojovala za svou nevinu, s verdiktem nesouhlasila a podala odvolání. Nakonec byla všech obvinění 20. listopadu loňského roku zproštěna a po téměř čtyřech letech věznění se dostala na svobodu.

Od té doby pobývá na neznámém místě, Ministerstvo zahraničí ČR neposkytuje na žádost rodiny žádné informace k Terezinu pobytu ani případnému návratu do vlasti. Tomu ovšem brání celníci, kteří se proti rozsudku chtějí odvolat a stále zadržují Terezin pas, aby nemohla vycestovat ze země. Na konci prosince pak celníci přišli se zprávou, že mladá Češka Pákistán i tak opustila.

Tuto informaci ale nyní sami dementovali. „Jsem v Pákistánu,“ řekla Tereza podle zdroje Blesku právníkovi celníků po telefonu. Podle zdroje Blesku by Tereza v současné době měla stále být v hlavním městě Islámábádu, a tak bez rodiny oslavila už čtvrté Vánoce.

Celníci se dál nevzdávají naděje na znovuotevření případu, jejich právní zástupce oznámil, že 10. ledna plánuje podat dovolání. Terezin právník Saif ul-Malúk se zatím ze všech sil snaží dosáhnout navrácení pasu jeho klientce.

nafra ( 6. ledna 2022 17:40 )

ano,novináře a mafiánské bossy

adam Horvath ( 6. ledna 2022 07:56 )

Za to bez tebe!společnost určitě nemůže ani dýchat jak jses důležitej!

adam Horvath ( 6. ledna 2022 07:53 )

Za to bez tebe!společnost určitě nemůže ani dýchat jak jses důležitej!

adam Horvath ( 6. ledna 2022 07:48 )

No hlavně stebou ho mít asi nebude ten na hoře.

rudy_hnis ( 5. ledna 2022 23:34 )

Stát za ní stojí (je povinen stát), protože má naše občanství. Bez ohledu na to, čím se živí a že neplatí daně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání