Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vykašlal se na školu a u rodičů ve sklepě těžil bitcoin: Dnes mladík (24) vydělává miliony měsíčně

Autor: jel - 
6. ledna 2022
05:29

John Paul Baric z amerického státu Texas koupil své první bitcoiny v roce 2012, když ještě měna nebyla vůbec populární, tehdy byl mladík ještě na střední škole. Dlouhé noci pak strávil obchodováním a před rodiči předstíral, že se učí. Později začal studovat univerzitu, školy ale brzy zanechal. Místo toho začal u rodičů ve sklepě těžit bitcoin a nyní vydělává v přepočtu přes 28 milionů korun měsíčně.

Když John koupil své první bitcoiny a trávil noci obchodováním s kryptoměnou, netušil ani v nejmenším, že z něj jeho koníček jednou udělá milionáře. Univerzitu vzdal velmi brzy a místo toho si u rodičů ve sklepě postavil zařízení na těžbu bitcoinů. 

Na myšlenku vytvořit místo na těžbu kryptoměny ho prý přivedl tehdejší učitel angličtiny, který dal studentům za úkol připravit podnikatelský plán. „Líbilo se mi, že jsem nemusel mít určitý věk na to, abych mohl coiny kupovat,“ prozradil milionář podle Daily Mailu.

Rodiče ho prý v jeho nadšeném podnikání podporovali. „Viděli, že se bez vysoké školy docela dobře obejdu,“ řekl John. Svůj první milion dolarů (asi 22 milionů korun, pozn. red.) vydělal ještě před tím, než mu bylo 18 let. Jak podnikání vzkvétalo začal zaměstnávat své přátele a později si pronajal větší prostory a ze sklepa se přestěhoval. 

„Abyste byli úspěšní nepotřebujete školu, ale potřebujete odhodlání pracovat roky na jedné a té samé věci,“ tvrdil mladý muž. Ten údajně nyní vydělává asi 28 milionů korun měsíčně. Rád prý cestuje a lyžuje, většinu svých peněz však prý vráží zpět do podnikání.

koliaska ( 30. března 2022 12:00 )

O lidech, kteří zbohatli díky kryptoměnám jsem už slyšela. Myslím si ale, že dnes už je to celkem utopie. Na druhou stranu i dnes se do krypta pořád může vyplatit investovat. Jen o tom člověk musí něco vědět, aby neprodělal. A právě proto je super, že existují stránky jako například CryptoKingdom, viz http­s://en­tuzi­o.cz­/cryp­to-kingdom-recenze/ které celý ten proces zjednodušují.

Uživatel_5561992 ( 8. ledna 2022 10:24 )

👍👍👍 souhlasím s tebou 🙂👍👍 jsou to jen hloupé reklamy

Zobrazit celou diskusi