Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potvrzeno: Omikron má mírnější průběh, v nemocnicích v Anglii pacientů nepřibývá

Autor: ČTK - 
4. ledna 2022
10:59

V Británii se u lidí hospitalizovaných s nemocí covid-19 většinou projevují méně závažné příznaky než dříve. V této fázi pandemie proto není třeba přijímat další opatření proti šíření koronaviru. Stanici Sky News to dnes řekla ministerská náměstkyně pro očkování a veřejné zdraví.

Premiér Boris Johnson se před Novým rokem bránil zavedení přísnějších omezení v Anglii, kde se kvůli šíření nakažlivější varianty omikron zvýšil počet nově zaznamenaných případů covidu-19 na rekordní úroveň.

Ačkoli přibývá lidí, kteří se s covidem-19 léčí v nemocnicích, počet hospitalizací neodráží počet nově nakažených. Na nižší počet hospitalizovaných má vliv očkování a přeočkování proti covidu-19, pravděpodobně menší závažnost omikronu a časová prodleva mezi potvrzením infekce a přijetím do nemocnice.

„Když se podíváte na lidi, kteří byli hospitalizování, zjistíte, že jejich stav není tak vážný jako dříve,“ řekla Sky News náměstkyně pro vakcíny a veřejné zdraví Maggie Throupová a podotkla, že „plán B“, který Johnson zavedl v prosinci, funguje. „Počet pacientů, kteří leží na nemocničních lůžkách, je asi o polovinu nižší než před rokem - a to jen ukazuje na sílu vakcín,“ doplnila.

Epidemiolog Neil Ferguson z britské vysoké školy Imperial College London uvedl, že omikron se zatím nerozšířil do starších věkových skupin, které jsou vůči covidu-19 zranitelnější. „V hospitalizacích můžeme pozorovat odlišný vzorec. Jejich počet v celé zemi obecně stále stoupá a za několik týdnů můžeme být svědky vysokých hodnot,“ řekl stanici BBC. „Očkování se drží, pokud jde o ochranu proti těžkému průběhu nemoci, čemuž napomáhá skutečnost, že omikron je téměř jistě podstatně méně závažný, ale stále vytváří tlak na zdravotnický systém,“ dodal Ferguson.

Strmě rostoucí počty nakažených vedly k výrazným narušením v důsledku nařízené izolace zaměstnanců. Vlakoví dopravci ruší vlaky v Londýně, v nemocnicích chybí personál a školy se potýkají s nedostatkem učitelů, zatímco v Anglii začíná nový semestr.

Video  Viděl jsem umírat seniory, které od očkování odradily jejich děti, říká primář Straka  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Stano1963 ( 4. ledna 2022 16:05 )

slabší forma španělské chřipky

Zdenek ( 4. ledna 2022 12:48 )

no hlavne v Anglii maji umrti 42 lidi a to jich je - Velká Británie/Populace
67,22 milionů (2020)

no a C E S K O ??!!?? - umrti 71 lidi a to nas je jen - Česko/Populace
10,7 milionů (2020)

fakt delame TOTALNE neco spatne - no nechavame vydelavat TY co rejzuji jen a jen na umele vytvarenych lzi o kovidu a maji ksefty prave napojene na kovid .... ala Prymulove a pol.

++ od 3/2020 do 9/2020 NAM stacilo si u m y v a t ruce obycejnym mydlem - ale odbornici nam nacpali do hlav desinfekce - Firma dcery ministra Prymuly získala v létě /8.2020/ po letech ve ztrátě státní dotaci 650 tisíc korun
Firma Medimun, kterou ovládá dcera ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) Karolína, získala v srpnu 2020 dotaci více než 650 000 korun z operačního programu Podnikání a inovace pro konku­rences­chop­nost. Peníze mají jít na nákup technologií k výrobě dezinfekce. ....

a mnoho dalsich PARAZITU.....

Stano1963 ( 4. ledna 2022 11:17 )

snížit virovou dávku je stále důležité, kdo chytí velkou dávku viru, má velkou šanci na těžší průběh i s omikronem. Takže ochrana ve vnitřních prostorách je stále nejúčinnější opatření, dále větrání, nejlepší je rekuperace zapnutá na vyšší výkon

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa