Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Muž na Nový rok vykradl v České Lípě zlatnictví: Policie ho dopadla, jde o recidivistu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian, Policie ČR)
Autor: ČTK, VaB - 
3. ledna 2022
13:10

Kriminalisté zadrželi pětačtyřicetiletého muže, který se na Nový rok v České Lípě vloupal do zlatnictví. V opilosti rozbil výlohu a ukradl 254 prstenů z chirurgické oceli za 60.000 korun. V minulosti jedenáctkrát odsouzený muž z Prahy se k činu přiznal. Za krádež mu hrozí tři roky vězení. 

Vloupání do zlatnictví v centru České Lípy bylo prvním trestným činem v letošním roce v Libereckém kraji, policistům bylo nahlášeno v sobotu v 0:25. Zloděj zřejmě využil hluku z novoročních oslav, když krátce po půlnoci rozbil výlohu a ukradl tři plata prstenů z chirurgické oceli.

Policisté ho zadrželi v neděli, 36 hodin po činu. „Podezřelý se jim pod tíhou důkazů k vloupání přiznal a dobrovolně vydal 153 prstenů. Některé z nich poztrácel na ulici, a to možná i proto, že byl v době krádeže opilý. Jedenáct prstenů jsme v okolí zlatnictví na chodníku našli při ohledání místa činu," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Pětačtyřicetiletý recidivista z Prahy byl v minulosti odsouzen hlavně za krádeže. „V České Lípě nyní bydlí na jedné z ubytoven kvůli práci, kterou si na Českolipsku našel," dodala mluvčí policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání