Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Párty jako před koronavirem! V pražských klubech se tančilo tělo na tělo bez respirátorů

Autor: red - 
1. ledna 2022
15:15

Párty jako před koronavirovou pandemií! Tak to vypadalo v řadě pražských klubů na silvestra - desítky lidí se k sobě tiskly na baru a dováděly na tanečním parketu nalepení tělo na tělo, ani s respirátory se nikdo neobtěžoval. Nejvyšší správní soud totiž od čtvrtka opět povolil „to rozjet“ lidem v hudebních klubech a na diskotékách, čehož řada z nich využila. Padlo omezení na počet hostů vztažený k počtu židlí, zmizela i podmínka povinného rozestupu 1,5 metru. A především – tam, kde je taneční zábava hlavním předmětem podnikání a nejde o nárazovou akci, neplatí podmínka na maximálně 50 hostů. Povinnost nosit respirátory však ve vnitřních prostorách stále platí.

Až 60 tisíc návštěvníků přijelo do Prahy oslavit konec roku 2021. Řada z nich vyrazila také do hudebních klubů a na diskotéky, které na poslední chvíli mohly otevřít. Opatření bránící bujaré silvestrovské zábavě totiž dostala jednu výraznou trhlinu - vláda Petra Fialy (ODS) musela zareagovat na verdikt Nejvyššího správního soudu a nově povolila lidem pařit na diskotékách a v hudebních klubech. A to v době, kdy Česko čeká úder varianty koronaviru omikron. 

„Ke klubům a diskotékám skutečně odpadla podmínka, aby hosté byli usazeni a celkově jich nebylo víc než míst k sezení, stejně jako regulace rozestupů,“ uvedl ve čtvrtek pro Blesk Zprávy mluvčí resortu zdravotnictví Ondřej Jakob. 

Řada klubů, s kterými Blesk hovořil, na poslední chvíli otevřít nestihla, některé ale trhliny využily a přivítaly návštěvníky s neomezenou kapacitou. Ve velkém se pařilo v klubu Duplex na Václavském náměstí, který zveřejnil několik videí ze silvestrovské párty. Jsou na ní vidět stovky lidí, kteří tančí na parketu nalepení tělo na tělo nebo se na sebe tisknou u baru. Respirátor nemá nasazený téměř nikdo, podmínka nosit respirátory ve vnitřních prostorách přitom stále platí. Vyjádření pražské hygieny i ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) Blesk.cz shání.

Video  Silvestrovský ohňostroj nad Prahou: Podívaná z ptačí perspektivy  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa