Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bestiální vrah zabil a znásilnil stovky holčiček: Ukryl se v horách nebo si ho našli pozůstalí?

Autor: VaB - 
1. ledna 2022
16:29

Bestiální vrah Pedro López má na svědomí více jak 110 vražd malých holčiček, které znásilňoval a následně vraždil. Dlouho ho nikdo nemohl dopadnout, on čím dál víc ztrácel zábrany a nakonec udělal osudovou chybu, která pomohla k jeho dopadení. Policie z něj ale nemohla dostat přiznání, proto k němu nasadila do cely špeha, kterému se vrah dětí už přiznal.

Jedním z nejhorších sériových vrahů historie je Pedro López, přezdívaný Monstrum z And. Narodil se roku 1948 a část života prožil na ulici nebo ve vězení. V mládí byl často znásilňován jak vězni, tak i cizími muži, kteří ho domů nalákali pod záminkou nabídky střechy nad hlavou a jídla. Právě tyto prožité události v něm zřejmě pomohly probudit bestii.

Z oběti se stal predátor. López vraždy páchal na území Peru a Kolumbie. Úřady si sice všimly, že v průběhu několika let došlo k nárůstu vražd dívek, zametly to ale pod koberec s tím, že jde o oběti prostituce. Za vším stál ale jeden jediný muž. Jeden z nejhorších nálezů učinili policisté v roce 1980, kdy povodeň odkryla hrob, ve kterém López pohřbil hned čtyři oběti. Voda ale znehodnotila důkazy, a tak policisté nemohli určit příčinu úmrtí a samozřejmě ani pachatele strašlivého činu. A tak mohl López řádit dál.

Těžko říct, kolik obětí by nakonec bestiální vrah měl, kdyby se nedopustil chyby při snaze o únos další malé holčičky. Děvčátko se, tak jako většinu ostatních, snažil unést na hlučném tržišti plném lidí, kde se pár výkřiků malé holčičky snadno ztratí.. Tentokrát ale byla naštěstí nablízku její maminka. Místní následně úchyla zadrželi a předali policistům. Těm netrvalo dlouho zjistit, že dopadli masového vraha.

Vyšetřovatele později přivedl i k masového hrobu, ve kterém bylo 53 tělíček zavražděných děvčat. S policisty ale odmítal spolupracovat, vyšetřovatelé nakonec přešli na jinou strategii – do cely mu nasadili „agenta“ v podobě kněze. Před ním se už López rozmluvil a ke všemu se přiznal. Vyprávěl mu i otřesné detaily z vražd.

Oběti prý vraždil za světla, protože chtěl vidět, jak trpí. Holčičky nejprve znásilnil a pak uškrtil. S bezvládnými tělíčky pak pořádal zvrácené čajové dýchánky.

Nakonec byl odsouzen k pouhým dvaceti letům vězení za 110 vražd spáchaných v Ekvádoru, k ostatním několika stovkám, které provedl v Kolumbii a Peru, se nepřiznal, nebo mu nebyly prokázány. Z vězení byl López nakonec propuštěn za dobré chování a v tichosti po pouhých 14 letech.

Následně ho úřady ekvádorské deportovaly do Kolumbie, kde byl několik let v psychiatrické léčebně, následně jeho stopy ale mizí. Podle některých se dnes už 73letý muž skrývá v horách, podle některých ho mohl z pomsty zavraždit někdo z pozůstalých po jeho obětech. Jaký byl přesně osud Lópeze po opuštění léčebny, kromě něj zřejmě příliš mnoho lidí neví.

laco.duracka ( 1. ledna 2022 18:00 )

Zavriet na dozivotie s tymi najzvrhlehsimi sexualnymi delikventami toho, kto ho prepustil na slobodu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání