Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Návrat do Bradavic po 20 letech: Jak se změnili Harry, Hermiona, Ron či Hagrid?

/
  • Jak šel čas s hvězdami Harryho Pottera?
    1. ledna 2022 ● 05:00

    Dvacet let od premiéry prvního filmu o Harrym Potterovi oslaví televizní stanice HBO televizním speciálem s názvem Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic, kde se sejdou herci a tvůrci této filmové ságy. Jak se za těch dvacet let změnili představitelé hlavních rolí?

    Speciál společnosti HBO, který hodlá navázat na úspěch reunionu hvězd seriálu Přátelé, nazvaný Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic, slibuje příznivcům této filmové ságy o mladém kouzelníkovi hodně. Představitelé všech důležitých rolí se znovu sejdou na lokacích, které představovaly filmové Bradavice, a rozeberou, jak moc pro ně kouzelnická série znamenala. Kromě toho dojde i na zábavný kvíz moderovaný herečkou Helen Mirrenovou (76).

    Jak se ale herci, které známe jako roztomilá dítka a později jako dospívající teenagery, za ty dvě desítky let změnili?

  • 1.

    Daniel Radcliffe (32) – Harry Potter

    Přestože se Daniel Radcliffe zoufale snaží vymanit ze stínu brýlatého kouzelníka, stále se mu to nedaří. A to přitom kvůli tomu, aby se konečně odpoutal od Harryho, bere role v rozličných, leckdy podivných filmech. Ať už je to prdící mrtvola v komedii Švýcarák; muž, jen se snaží pomstít svou partnerku v thrilleru Rohy; anebo hlavní hrdina filmu s všeříkajícím názvem Zabiják proti své vůli. Jeho majetek je odhadován na 110 milionů dolarů (což dělá 2 miliardy a necelých 420 milionů korun).

  • 2.

    Emma Watsonová (31) – Hermiona Grangerová

    Také představitelka Hermiony Emma Watsonová se taky potýká s problémem, že se navždy ocitla ve škatulce. Svou image šprtky a hodné holky od vedle navíc podpořila například svým účinkováním v hrané verzi Disney pohádky Kráska a Zvíře, v níž navíc předvedla svůj pěvecký talent. Vystudovala anglickou literaturu, psychologii a filosofii na Brownově univerzitě v Providence na Rhode Islandu v Nové Anglii, v květnu 2014 odpromovala. V tom samém roce se stala velvyslankyní dobré vůle OSN pro ženy a věnuje se charitativní činnosti.

  • 3.

    Rupert Grint (33) – Ron Weasley

    Přestože zrzek Rupert Grint, jenž si zahrál Harryho nejlepšího kamaráda Rona, ještě nepověsil herectví na hřebíček, na plátnech kin se objevuje minimálně, známý je spíše z televize - již několik let je hvězdou hororového seriálu Servant. Stal se z něj člověk, co žije a dýchá za svou rodinu. Od roku 2011 chodí s herečkou Georgiou Groomeovou (29), s níž má dokonce dnes již první dítko. Dcera Wednesday se jim narodila v květnu 2020.

  • 4.

    Tom Felton (34) – Draco Malfoy

    Jako Draco Malfoy nejednou zatopil Tom Felton hlavním hrdinům. V reálu tento blonďák stále žije ze svého největšího úspěchu - na jeho oficiálním instagramovém účtu se to jenom hemží snímky, na nichž pózuje se zmijozelskou šálou (to byla totiž kolej, kam chodil jeho hrdina). V září letošního roku pořádně vyděsil své fanoušky, když zkolaboval na charitativním golfovém zápasu. Podle přátel byl dehydrovaný - den předtím totiž divoce oslavoval narozeniny...

  • 5.

    Bonnie Wrightová (30) – Ginny Weasleyová

    Rusovlasá Bonnie Wrightová, co se na plátnech kin stala Ronovou mladší sestrou (a později přítelkyní a nakonec i manželkou Harryho), se kromě hraní věnuje především modelingu. Naposledy se ostatně objevila před kamerou v roce 2018, kdy natočila moderní verzi Dickensovy Vánoční koledy. V reálu je ovšem Bonnie brunetkou, na ohnivou zrz si své vlasy kvůli natáčení musela barvit.

  • 6.

    Evanna Lynchová (30) – Lenka Láskorádová

    Plavovlasá Lenka Láskorádová byla Harrymu velkou oporou především ve filmu Harry Potter a Fénixův řád. Tato irská kráska, měřící pouhých 158 centimetrů, hraje jenom sporadicky, naplno se totiž věnuje boji za práva zvířat. Zapojila se do několika neziskových organizací, spustila podcast s veganskou tématikou, a rovněž založila kosmetickou značku Kinder Beauty Box, která vzniká bez zbytečné krutostí na němých tvářích.

  • 7.

    Matthew Lewis (32) – Neville Longbottom

    Největší proměnou si prošel Mattew Lewis. Z oplácaného, nemotorného Nevilla je dnes skutečný fešák. Prospěla mu nejenom puberta, ale i vystoupení z role. Coby Neville totiž musel nosit falešné křivé zuby, o dvě velikosti větší boty a plastikové kousky umístěné za ušima, aby mu více odstávaly. Rovněž mu vycpávali oblek, aby působil kulatěji. Sympatický Angličan je od roku 2018 ženatý, kdy se po dvou letech od zásnub oženil se svou dlouholetou přítelkyní Angelou Jonesovou.

  • 8.

    Robbie Coltrane (71) – Rubeus Hagrid

    Kdo by si nepamatoval dobráckého polovičního obra Hagrida? Herec, komik a spisovatel Robbie Coltrane je stále velice aktivní jak před kamerami, tak na prknech, která znamenají svět. A to i přesto, že již řadu let trpí vážnou chorobou - osteoartrózou, což je onemocnění kloubů. I to je důvod, proč se často na společenských akcí objevuje o holi a při rozhovorech vždy musí sedět. Od roku 2003 je rozvedený, se svou bývalou ženou má dvě již dospělé děti, dceru Alice (23) a syna Spencera (29).

  • 9.

    Helena Bonham Carterová (55) – Bellatrix Lestrangeová

    Ve výročním speciálu se můžete těšit i na Helenu Bonham Carterovou, která si s gustem zahrála zákeřnou smrtijedku Bellatrix. Na plátnech kin byla naposledy k vidění v akční komedii Enola Holmesová. Řadu let byla partnerkou režiséra Tima Burtona (63), mají spolu dokonce dvě děti, dceru Nell (14) a syna Billyho Raymonda (18). Dáma, známá svým svérázným smyslem pro módu, aktuálně randí s Ryem Dagem Holmbem (33), jenž je o 22 let mladší jak ona.

  • 10.

    Galerie

    Na snímky z plánovaného speciálu, ale i na to, jak se mladí herci za těch dvacet let změnili, se můžete podívat do naší galerie.

    VIDEO: Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách. • VIDEO

    Video
    Video se připravuje ...

    Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách. • VIDEO HBO Max, TBS Network, Cartoon Network

    Fotogalerie
    53 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy