Je to příběh skoro jako z pohádky, byť mohl skončit naopak i hororově. Naštěstí se tak nestalo, a to přičiněním operátorky tísňové linky ZZS Petry Geloňové. „Nedávno postihl dvouletou Leu záchvat febrilních křečí. Vystrašení rodiče přivolali záchrannou službu a na místo vyrazila naše posádka. Po celou dobu byla s maminkou na telefonu i naše operátorka Petra,“ uvádí mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

»Velké malé překvapení«

„Díky práci našich zdravotníků vše dobře dopadlo a hned druhý den nám dorazila pochvala. Psalo se v ní mimo jiné: Díky úžasné operátorce ZOS jsme byli klidnější. Ač se to zdá jako maličkost, neuvěřitelně nás celou dobu podporovala a říkala nám, jak se k nám sanitka blíží. Neskutečně nám to pomohlo,“ pokračuje mluvčí. Jen u psaných slov díků však nezůstalo. Holčička totiž vyjádřila přání, poděkovat operátorce osobně. „To se jen tak nevidí,“ dodává mluvčí.

„Na Petru čekalo jednu denní směnu velké malé překvapení v podobě kouzelné pacientky, která přišla přímo na náš dispečink,“ líčí Poštová. „Že to byl doják i pro ostřílené operátorky asi netřeba dodávat.“

Pohádkový konec

Lee se v sídle pražské záchranky líbilo. A nejen jí – dojem udělalo také na její maminku, v jejímž doprovodu roztomilá holčička přišla. A to dojem ne jen tak ledasjaký!

Maminka Ley je zdravotní sestra a při návštěvě u nás ji hodně zaujala práce na dispečinku. A to dokonce natolik, že pokud všechno klapne, měla by k nám sama brzy nastoupit jako dispečerka,“ pokračuje v líčení příběhu, který napsal sám život, mluvčí. „Sama tak bude moct po telefonu pomoct nejen jiným rodičům, kteří se budou bát o to nejcennější, co mají.“

Fotogalerie
12 fotografií