Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

30 nejkrásnějších šatů v barvě lásky i Vánoc: Potěšíme i boubelky!

7. prosince 2021 | 06:00

Červená je dominantou barevného spektra, kterou automaticky pojíme s vášní, láskou, sebejistotou, ale i s kouzlem Vánoc. Je totiž barvou, jež je hodná speciálních událostí, jako jsou právě nejočekávanější slavnostní dny v roce, ale hodí se i pro nejrůznější jiné společenské události. Jaké šaty vybrat nejen ke štědrovečerní tabuli?

Červená bezesporu vzbuzuje nejsilnější emoční reakce. Značí totiž energii a moc. Obvykle ji nosí silné osobnosti, které si jdou tvrdě za svým, které neznají překážek. Mohou ji však nosit naopak i ženy, které za pomoci vlivu této barevné dominance chtějí dosáhnout větší sebejistoty, a častokrát ji tak volí pro vytoužené rande. V mužích totiž vzbuzuje vyšší sexuální přitažlivost. Přitom se však nemusíte kompletně zahalit v červeném hávu. Leckdy postačí i červené rty. Proč na muže působí doslova magneticky? „Symbolem smyslnosti je tato barva v očích většiny mužů zejména proto, že vyjadřuje plodnost ženy. V období ovulace, kdy jsou ženy pro muže nejpřitažlivější, mají přirozeně červenější rty i tváře. Barvení rtů narudo má u žen daleké historické kořeny a v minulosti to byla jistě forma prodloužení atraktivního období, a tedy jakýsi podvod na muže,“ říká terapeutka Marie Funke.

Více o psychologii barev se dočtete v našem článku zde:

Z tohoto důvodu je však občas červená neprávem pranýřována a označována za příliš vyzývavou, erotickou až vulgární, která není hodná denního nošení. Tento omylný mýtus však bourá královna vytříbeného vkusu a etikety vévodkyně Kate. S oblibou nosí červené kabáty, saka, kombinaci úpletové plisované sukně a svetru, ale především červené šaty. Jedny z nezapomenutelných oblékla při příležitosti investičního summitu v Buckinghamském paláci – konference na podporu obchodních partnerství mezi Velkou Británií a africkým kontinentem. Vyjímal se na ní model s přiměřenou dávkou třpytu v midi střihu s vysokým stojáčkem a dlouhými průsvitnými rukávy, jež daly vyniknout elegantní krajce. Na další její ikonické šaty si však pamatujeme díky narození nejmladšího potomka Louise, kterého tenkrát poprvé ukázala veřejnosti před porodnicí. Podobný model zvolila i již zesnulá princezna Diana, když měla v náruči malého prince Harryho.

Dámy královského dvora tak dokazují, že červená s sebou nese eleganci a čirý vkus, jenž je propůjčen speciálním událostem. Tak je vezměte ke štědrovečerní tabuli, ale třeba i na posezení s přáteli či do divadla.

Tip na video: Jaké střevíčky vybrat k jednotlivým lookům?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Pokud chcete zaujmout svou drahou polovičku, nebojte se vsadit i na odvážnější střihy. Na průstřihy v pase, které drží prst na tepu doby, ale i na krátkou verzi s asymetrickými ramínky či na saténové slip dress šaty připomínající negližé. Kratších délek se nemusí bát ani boubelky, stejně tak jako upnutých linií. Vyniknou na nich úpletové modely s kulatým výstřihem či vysokým stojáčkem kopírující siluetu, ale také košilový střih, ten lze nosit do práce i na oblíbené džíny.

Stylové šaty pro všechny typy postav vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Vyberte si své krásky v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová