Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exprezident Klaus: Uklouzl a zlomil si kotník! Osudná mu byla procházka v Krkonoších

Autor: Vera Renovica - 
5. prosince 2021
12:38

Smůla se mu doslova lepí na paty. Po několikaměsíčním zdravotním trápení, které dovršil minulý týden v nemocnici, si chtěl o víkendu exprezident Václav Klaus (80) »orazit«. Šel tedy na procházku v Krkonoších. Místo dobrého pocitu si ale z výletu odnesl zlomeninu kotníku!

O události Blesk informoval Petr Macinka z Institutu Václava Klause, když vysvětloval, proč bývalá hlava státu nepřijde v pondělí na domluvený rozhovor do studia. „O víkendu uklouzl na zledovatělé cestě v Krkonoších a přivodil si lehkou zlomeninu kotníku,“ uvedl Macinka. Ihned pak jel na ošetření na Nemocnici na Bulovce k profesoru Pavlu Dunglovi (73), vyhlášenému ortopedovi, který mu v roce 2008 vyměnil kyčelní kloub. Zatím to vypadá, že bude mít exprezident takzvanou konzervativní léčbu – ortézu, francouzské hole a klidový režim. Až v případě složitějších zlomenin se uvažuje o operaci. Pro Klause, který nesnáší nemocniční prostředí a dodnes pravidelně sportuje, je víkendový úraz špatnou zprávou; omezí mu také oslavy vánočních svátků s rodinou.

Právě v pátek podle zdroje Blesku Klaus dokončil týdenní léčbu v motolské nemocnici v Praze – některé dny na ni docházel, jiné ve špitále z praktických důvodů přespával. Trápil ho blíže neurčený urologický problém. „Prezident Klaus má v rámci své léčby předepsaná antibiotika, která jsou podávána žilně. Opakovaně proto musí docházet do nemocnice,“ řekl k tomu tehdy Blesku Macinka. Už na konci září byl pak Klaus hospitalizován několik dní na urologické klinice Ústřední vojenské nemocnice  - letos šlo už o třetí hospitalizaci ve špitále, kde se souběžně léčil také prezident Miloš Zeman (77). Původně se Klaus v polovině září svěřil do péče lékařů kvůli vysokému tlaku a žaludečním komplikacím. 

Na rozdíl od současného prezidenta Zemana či prvního porevolučního prezidenta Václava Havla (†75) platil Klaus za hlavu státu, kterou při výkonu funkce zdraví příliš netrápilo. Krom zmíněné operace kyčelního kloubu a operace šedého zákalu roku 2012 musel sem tam odložit pár schůzek kvůli angíně. Jako velký bojovník proti většině restrikcí v souvislosti s pandemií onemocnění covidu-19 pak veřejnost zaujalo, že měl na konci února sám pozitivní test. S mírnými příznaky se léčil doma.

Video  Klaus se vrátil do nemocnice: Kontrola tlaku a návštěva Zemana  - Blesk
Video se připravuje ...

joze ( 7. prosince 2021 08:22 )

Měl tam h...o co dělat, nevím co si furt dokazuje?????

.tg.bb ( 6. prosince 2021 10:15 )

Se divím, že to není v rubrice Sport! Jinak Vašík má nějaké speciální zacházení, většina občanů je v nemocnici hospitalizováno, u Vašíka jde o "přespání z praktických důvodů".

j.p.toman ( 6. prosince 2021 08:24 )

Prostě jedno z mnoha uklouznutí Klause. Tohle alespoň nemá žádné velké následky.

ANOzlodejum ( 6. prosince 2021 00:09 )

Pero za 75 miliard, to teda musí být brko!

renalek ( 5. prosince 2021 22:10 )

1 000 bod!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa