Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zdravotnici vzal covid maminku (†40), otec bojuje o život. Faith viní „ignorantské idioty“

Autor: tsv - 
5. prosince 2021
17:56

Mladá zdravotnice z Minnesoty na svém facebooku zaútočila na odpůrce očkování včetně přátel svých rodičů. Viní je za hospitalizaci otce i matky, kteří se nechali ovlivnit dezinformacemi o očkování. Čtyřicetiletá matka čtyř dětí svůj boj s covidem prohrála, otec z nemocničního lůžka prosí veřejnost, aby nepodlehla nebezpečným tvrzením a nebránila se vakcíně.

Jeremy (42) a Monica (40) Vossovi se koronavirem nakazili na konci října a netrvalo dlouho, než se ocitli v nemocnici s těžkými příznaky nemoci. Oba byli umístěni na jednotku intenzivní péče, kde je lékaři napojili na ventilátor. Ani jeden z nich nebyl naočkovaný, na sociálních sítích navíc pravidelně sdíleli příspěvky proti vakcínám a postojům prezidenta Joe Bidena.

„Prosila jsem je na kolenou, aby se nechali naočkovat,“ napsala podle serveru DailyMail jejich dcera a zdravotnice Faith na facebook. „Ale protože se nějací ignorantští idioti rozhodli rozšiřovat falešné informace, moji rodiče mi nevěřili.“

K události se na sociální síti vyjádřila krátce poté, co byli její rodiče hospitalizováni. „Těm, kteří prosazovali dezinformace, těm, kteří mé rodiče nabádali k tomu, aby je slepě následovali a vzpírali se maskám a vakcínám: Doufám, že jste šťastní. A doufám, že jste pyšní, že jste dokázali mé rodiče přinutit, aby naprosto ignorovali vědu a řekli vlastní dceři, která studuje medicínu, že se mýlí. Doufám, že jste sakra pyšní.“

„Kvůli idiotům, jako jste vy, kteří ledabyle rozšiřují dezinformace, vám moji rodiče uvěřili,“ obořila se ve svém příspěvku na rodinné přátele. „A víte co? Teď leží na JIPce s covidem a zápalem plic.“

„Nechte se očkovat, tohle za to nestojí“

Mezitím, co Monica a Jeremy bojovali s těžkým covidem, Faith na facebooku pravidelně sdílela grafy a statistiky znázorňující vliv očkování na hospitalizace. Podobné příspěvky už zveřejňovala i dříve a v sekci komentářů několikrát čelila kritice své vlastní matky.

„Přestaň používat svou křesťanskost jako prostředek manipulace k očkování. Ano, jsi v lékařském oboru, ale jsi nová v lékařském oboru. Několik vysoce postavených doktorů mi řeklo, ať se očkovat nenechávám. Je to osobní rozhodnutí. Nikdo by tě neměl nutit jít si pro dávku,“ napsala pod jeden z dceřiných příspěvků Monica.

„Nemyslím si také, že by to bylo sobecké. Jen na to prostě nejsou dostatečné studie. Ti, kteří si pro dávku dojdou, jsou sami tou studií. Někteří z nás se rozhodli, že studií být nechtějí, a to je v pořádku,“ připsala Monica.

To, zda po své hospitalizaci Vossová názor na vakcínu změnila, se neví. Jeremy svůj postoj k očkování ale změnil drasticky. Několik dní poté, co ho nemocnice připojila na ventilátor, se s přístrojem vyfotil a fotografie zveřejnil na facebooku. K příspěvku napsal následující: „Jestli jste se ještě nenechali naočkovat, udělejte to. Tohle za to nestojí. Sotva se dokážu zvednout z lůžka a jsem neustále napojený na kyslíkovou trubici.“

Jeremy Voss s covidem bojuje na jednotce intenzivní péče Jeremy Voss s covidem bojuje na jednotce intenzivní péče | Facebook - Jeremy Voss

Svého původního rozhodnutí vakcíně se vyhnout nyní podle vlastních slov lituje. „Měl jsem zariskovat a nechat se naočkovat. Možná bych si pak nemusel něčím takovým procházet,“ řekl pro ABC News.

„Nejvíc frustrující je na tom to, že s manželkou teď nemůžeme nic dělat. Doma máme tři teenagery. Musí řídit, platit účty, navzájem si vaří, snaží se si pomáhat s domácími úkoly. A my tam nemůžeme být,“ pokračoval Jeremy.

Rodina zatím neposkytla žádné informace o vývoji Jeremyho zdravotního stavu, oznámila ale tragickou smrt Moniky, která covidu podlehla 26. listopadu. „Tohle období bude pro moji rodinu nesmírně těžké,“ napsala zdrcená Faith na facebook. „Vašich modliteb si moc cením.“

doktormediciny ( 5. prosince 2021 20:06 )

Jiz Jan Werich upozornovakl na to, ze valku s blbosti nemizem n i k d y vyhrat

Citronel ( 5. prosince 2021 19:26 )

Ale ignorantští idioti za to nemohou, že má hloupé rodiče, které ani vlastní dcera zdravotnice nepřesvědčí. U nás znám opačný případ, syn mamku a taťku přesvědčil, aby se očkovat nenechali a nic a nikdo s nimi nehne, snad se jim to vyhne.

lubosbeyr ( 5. prosince 2021 18:46 )

Tak co to je za rodinu, když dcera, zdravotnice, nedovede přesvědčit rodiče o nutnosti vakcinace a rodiče naopak věří známým a ne vlastní dceři? A pak z toho viní ostatní? Povedená rodinka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa