„Lávku vyrobenou v královopolské strojírně dělníci smontovali z pěti částí a jeřábem ji po smontování osadili jako jeden kus,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lucie Trubelíková.

Lávka, která přijde město na 33 milionů, váží 42 tun. Je klíčová pro celou stavbu, protože v ní budou uloženy inženýrské sítě. Lidé po ní budou chodit v létě.

Chystá se demolice husovické Sokolovny

Osazení lávky je součástí zásadního dopravního uzlu v Brně a spadá do budování Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova. Na něm spolupracuje Brno s ŘSD.

„Zatím máme hotovou přípravu území a většinu demolic. V prosinci bychom měli zahájit demolici husovické Sokolovny,“ přiblížil ředitel brněnského závodu ŘSD David Fiala.

Video
Video se připravuje ...

Výstavba Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí - Rokytova v Brně ŘSD

Na Dukelské se pracuje na inženýrských sítích a v současnosti se do ulice vracejí koleje, aby mohlo být území obslouženo v souvislosti s vlakovou výlukou, která začne v polovině prosince.

„Dále budujeme opěrnou zeď na Provazníkově, kde pak bude vystavěna zcela nová Provazníkova ulice. Mezi Maloměřickým nádražím a ulicí Rokytova se pak budují pilíře mostní estakády, která spojí Tomkovo náměstí s Rokytovou,“ shrnul stav obřího díla ředitel Fiala. 

Fotogalerie
7 fotografií