Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boj s koronavirem na Bulovce: Přestaňte už řešit blbosti a pomozte nám, vzkazuje zdravotní sestra Jana

Autor: rix - 
29. listopadu 2021
05:00

Slouží v pražské nemocnici na Bulovce a denně má před očima hrůzy, které tam přinesl koronavirus. Zdravotní sestře Janě sice neočkovaní lidé zbytečně přidělávají hodně práce navíc, ale i tak se jim snaží pomoci ze všech sil. Jak Jana uvedla, je nešťastná z toho, jaké fámy kolují o očkování a viru samotném. „Přestaňte už řešit blbosti a pomozte nám,“ apelovala. 

„Při představě, co nás zase čeká, se mi chce křičet, brečet i zvracet,“ uvedla zdrcená sestřička při pohledu na stoupající křivku nakažených. „Opět ti lidé lapají po dechu, opět zmatení z nedostatku kyslíku,“ popsala hrůzný výjev na covidovém oddělení. A kritizovala neočkované. 

Jak uvedla na facebooku, je nešťastná z lidí, kteří venku šíří fámy o koronaviru, aby pak sami skončili na jednotce intenzivni péče. „Tak se otočím na podpatku, nasadím úsměv a snažím se toho chudáka uklidnit,“ napsala. „Opět si vyslechnu další neuvěřitelnou historku, jak a kdo za to může, že se nenechal naočkovat, a mezitím si připravím vše, co je potřeba,“ podělila se o zkušenost s „odmítači“.

Jana se setkává lidmi, kteří mají strach o své příbuzné v nemocnici a dožadují se „zaručeného léku“, o kterém se dočetli na internetu. Sestřička jim musí vždy sdělit smutnou zprávu. Žádný takový lék neexistuje.

„A nastává další vysvětlování a vyvracení nesmyslných informací,“ pokračovala ve svém příspěvku. Ani to mnohdy nestačí, blízcí se po takové zprávě dokonce dožadují převozu do jiné nemocnice. To je ale podle Jany naprosto nesmyslný požadavek. „Vždyť tady máme, veškerou přístrojovou dýchací i oběhovou podporu, náhradu funkce ledvin, dostává spoustu léků, abychom ho vůbec ještě udrželi při životě a vy byste ho ještě vystavila transportu?“

„Přestaňte už řešit blbosti a pomozte nám,“ apelovala Jana nakonec na všechny neočkované. Alespoň tak mohou přispět k úlevě zdravotníků. „Děkujeme všem, kteří nejsou sobci, všem těm, kteří ještě přehodnotí a dokážou změnit svůj přístup a pomohou,“ doplnila.

Podle Jany je zkrátka důležité, aby všichni pochopili, že očkování je prospěšné. „Uvědomme si, že v tomto případě nejde o politiku, fungující nebo nefungující systém, svobodu ale o zdraví nás všech! A dokud my nebudeme všichni táhnout za jeden provaz společně a budeme se mezi sebou prát, bude se třetí smát! A to bude covid!“ uzavřela.

Uživatel_5556670 ( 30. listopadu 2021 12:59 )

Děkuji redakci za opravu článku. Teď už je rozhodně daleko smysluplnější a nebudi nenávist a zlost.

Ti neočkovaní musí pochopit , že nejsme proti nim !

Ale přidělávají nám svým přístupem spoustu práce, a všechny nás to stojí zbytečně spoustu dalších peněz z našich kapes.

Ještě jednou Vám moc děkuji za opakovanou opravu !

Přeji Vám všem v redakci krásný den , blížící se Vánoce a v novém roce jen co nejvíce takových článků , které nebudou v lidech vzbuzovat vztek, nenávist, pobuřování a zlost .
Jana Spurná

Uživatel_5556670 ( 30. listopadu 2021 09:22 )

Proti článku v této podobě se výrazně vymezují a přidávám text e-mailu, který jsem zaslala redakci:

Vážená paní vedoucí redaktorko Blesku.cz.
Jsem velice znechucena vydáním Vašeho článku, kde používáte moje jméno bez mého souhlasu a vědomí a uvádíte o mě nepravdivé informace. Děláte přesně to před čím varuji. Ve svém příspěvku na Fb!
Šíříte neověřené informace!!! Toho nechci být součástí.

1) o mě přestanete psát, ze jsem doktorka,, jsem zdravotní sestra.

2) nepsala jsem rozhodně, že koronavirus drtí pražskou Bulovku , to je lež, ve Vašem podání to vyznívá jakoby z mých úst.
Píšu , že se obavám , po předchozích zkušenostech toho co nás čeká!

3) Nelíbí se mi ani, že zdůrazňujete tučně mé pocity, ty měly být v příspěvku , jen jakoby pod čarou , pro dokreslení situace.
A ne jako hlavní náplň článku.

Pokud i po těchto úpravách , pro Vás článek bude dosti atraktivni. Tak jej klidně ponechte.

A laskavě si odpusťte reklamu na tento članek : ,,Jako doktorka z Bulovky spílá všem neočkovaným. “
To už je opravdu přes čáru !!!, vy se snažíte přesně o opak než já.
Chcete snad lidi ještě více poštval proti sobě? Očkováni x neočkovaní!?
Pokud ano, tak se Vám to vašimi příspěvky opravdu daří. A přesně to já nechci!!!


Překrucujete věci , vytrhávate z kontextu!
Hlavně aby byli lidé co nejvíce pobouření, a naštvaní co? A hlavně Vás četli.

Ale váš záměr , jako medíí by měl být v dnešní době naprosto opačný. !!! Měli byste se lidi snažit sjednotit.
Jsem znechucena! Důrazně zadám o nápravu!
Jana Spurná

luppe ( 29. listopadu 2021 13:26 )

Poděkujte těm co se musí za každou cenu slejtat. Hrát hrdiny bez roušek a očkování. Každého takového bych hnal z nemocnice sviňským krokem, až by přišel žadonit o faulenc na JIP.

bcase ( 29. listopadu 2021 13:08 )

http­s://ww­w.open­lab.cz/
mi prohlizec hlasi jako stranky se svysenym rizikem, tipnul bych to na amatery ohledne tworby web stranek a certifikatu

johnny stopper ( 29. listopadu 2021 12:38 )

Kdyby ta paní doktorka řekla "přestaňte už řešit pí....ny", mohla se dostat do nejcitovanějších osobností roku. Nicméně měl by se přijmout zákon, že covid lze beztrestně popírat pouze po prodělání jako to dělá profesor Klaus, který má také vždy pravdu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa