Britská královna udělila první osobní audienci od 19. října, kdy se v rámci Globálního investičního summitu setkala s bývalým šéfem Microsoftu Billem Gatesem (66) a dalšími hlavouny světového byznysu. Od té doby ale musela kvůli neupřesněným zdravotním lapáliím (mj. prý měla bolesti zad) zrušit několik veřejných akcí a cest.

Na veřejnosti se ukázala až teď, o 29 dnů později. Fotografie pořízené na windsorském hradu během Alžbětina rozhovoru s generálem a sirem Nickem Carterem (62), náčelníkem obranného štábu, však Brity, co se královnina zdraví týče, moc neuklidnily. Ba naopak... „Proč má tak fialové ruce?“ tážou se na sociálních sítích, kde fotografie začaly rychle kolovat.

Odpověď může být překvapivě prostá: Dost možná jde jen o špatnou práci královského fotografa a zle nastavený aparát, jelikož i generálovy ruce mají tmavší odstín než jeho obličej. Stejně tak se ale může podle odborníků jednat o poruchu krevního oběhu, což je u starších lidí běžné! Ať už je důvod jakýkoliv, až do konce roku královna z rozhodnutí lékařů žádné veřejné vystoupení v plánu nemá.

Princ Charles: Je O.K., ale...

Obavy se alespoň na dálku snažil zmírnit Alžbětin syn, princ Charles (73), který je nyní s manželkou Camillou (74) pracovně v Jordánsku. „Matce se daří dobře. Ale to víte, v pětadevadesáti už to není tak snadné jako dřív. Už i v mém věku je to dost špatné!“ narážel na vlastní zdraví.

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99)

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno Blesk

Fotogalerie
50 fotografií