„Vlastním očím matka s dcerou nemohla uvěřit při cestě ze služebny na úřad. Odcizené subaru totiž jelo přímo před nimi,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala. A v autě seděli zloději. „Pánové si ani nedali tu práci, že by na autě vyměnili registrační značku,“ uvedla pro televizi Nova okradená žena. A začal hon za odcizeným vozidlem.  

Ženy svůj objev oznámily na tísňové lince policistům a samy se za zloději vydaly v autě, kterým na úřad jely. Dvoučlenná osádka zlodějů si ale pronásledovatelek všimla a pokusila se je setřást. „Pro mě bylo strašně těžké řídit a zároveň policii diktovat, kudy jedu,“ uvedla pro televizi jedna z žen. 

„Po několika minutách ale řidič (27) zajel do slepé ulice, a když se z ní pokusil vyjet, ženy mu svým autem zatarasily cestu,“ uvedl Vala. „Když jsem vystoupila a vyšel proti mě asi dvoumetrový občan, měla jsem trochu strach, ale v tu chvíli už začaly houkat sirény,“ popsala drama okradená žena. 

Z místa se osádka auta pokusila utéct, policisté je ale po krátkém sprintu zadrželi. Řidič, který má několik platných zákazů řízení, se navíc odmítl podrobit testu na drogy. „Z místa tak putoval přímo do policejní cely,“ upřesnil mluvčí.

Podle policie má muž na svědomí už nejméně desítku porušení zákona a škodu přinejmenším ve statisících. V domě, ze kterého ukradl auto, totiž poničil garážová vrata a sebral z něj cennosti i elektrokolo. Oba muži jsou pro policisty známou firmou. 

VIDEO: Ženy pronásledovaly ukradený automobil

Video
Video se připravuje ...

Ženy pronásledovaly ukradený automobil Policie ČR