Policie prosí o spolupráci a pomoc při pátrání po pohřešovaném 76letém Miroslavovi Nebeském. Ten odešel v sobotu, tj. 6. listopadu, okolo 16. hodiny z místa přechodného bydliště v Hradištku na procházku. „ Pravidelně se chodil procházet do Masečína, Rajchardova a Brunšova - části obce Hradištko a Štěchovice, případně ke Štěchovické přehradě. Jeho pohřešování nám oznámila jeho žena před půl osmou večer,“ uvedli kriminalisté.

Po seniorovi kriminalisté ihned vyhlásili pátrací akci, do které se zapojilo šest hlídek policistů z obvodního oddělení, psovodi se psy specializovanými na vyhledávání osob a vrtulník s termovizí. Bohužel se doposud muže nepodařilo nalézt. „Šestasedmdesátiletý muž je vysoký 172-175 cm, střední postavy. Vlasy má rovné šedé, vousy (strniště) má taktéž šedé barvy. Barva očí je modrá. Na sobě by měl mít hnědé (hnědo-rezavé) kalhoty, šedou vestu, avšak je možné, že má přes tento svršek ještě bundu nezjištěné barvy,“ popsali hledaného policisté.

Senior také hůře slyší, používá dokonce naslouchátko. „Jeho chůze je lehce nachýlená dopředu. Senior užívá léky, nicméně by neměl být bez nich ohrožen na životě. Telefon pohřešovaného je nedostupný. Žádáme občany, kteří mají jakékoliv informace o tom, kde by se pohřešovaný mohl nacházet, aby se ozvali policistům na linku 158. Děkujeme všem předem za spolupráci,“ uzavřeli kriminalisté.

Policie pátrá po 76letém seniorovi z Hradištka.
Autor: Policie České republiky