Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krávu na dálnici u Lokte srazilo auto: Smutná událost připomněla smrtící nehodu

Autor: VaB - 
2. listopadu 2021
14:49

Na dálnici D1 u Lokte se srazila dvě auta s krávou. Ta pak dlouhé hodiny ležela mrtvá u středových svodidel. Vyprostit ji museli zaměstnanci Ředitelství silnic a dálnic. Bohužel nejde o první takovou nehodu v tomto úseku. Za podobných okolností už dříve zemřeli nedaleko dva lidé.

K nehodě došlo v úterý ve čtyři hodiny ráno na 65. kilometru dálnice D1 u Lokte. Skot se zřejmě z nedalekého pole dostal na dálnici a následně došlo ke střetu. „Nejprve s jedním osobním autem, po srážce bylo zvíře odmrštěno do levého pruhu, kde se s ním srazila dodávka,“ řekl Blesku mluvčí policistů Pavel Truxa.

Nikdo z řidičů nebyl zraněn. „Dálnice uzavřena nebyla, provoz byl pouze sveden do jednoho z pruhů. Zvíře bylo následně odvezeno,“ dodal mluvčí. O to se postarali pracovníci ŘSD, kteří krávu naložili pomocí jeřábu.

Nejde o první podobnou nehodu v této oblasti, i když tenkrát dopadlo vše mnohem tragičtěji. V roce 2007 došlo k několika nehodám poté, co na dálnici uniklo rovnou celé stádo. První srážka se stala na 66. kilometru D1. Se stádem se nejprve srazil kamion, do kterého následně narazilo auto. Nehoda si vyžádala dva zraněné. Jedna kráva na místě zemřela, další musela být utracena. 

Další nehoda o kilometr dál ale dopadla tragicky. Na 67. kilometru byla hlášená další zatoulaná kráva. Než stačili hasiči zvíře chytit, srazilo se s ní auto. „Dva muži z osobního auta ve věku 34 a 28 let srážku se stádem nepřežili," uvedl tehdy šéf jihlavské záchranné služby Lukáš Kettner. Do třetice se pak s mrtvým zvířetem srazilo jiné auto.

Odkud se zvíře od úterní nehody vzalo, není jisté. Nicméně na jedné z fotografií je vidět, jak v dáli od dálnice stojí početné stádo černého skotu.

Video  Sražená kráva na dálnici D1 u Lokte.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání