Koncem minulého měsíce britská královna Alžběta II. pořádně vyděsila své příznivce a vlastně všechny občany Anglie. Ti se totiž začali obávat o její zdraví, jelikož strávila na doporučení lékařů noc v nemocnici. Veškeré obavy jdou však stranou při pohledu na nejnovější fotky slavné vladařky, kterak si drandila v jednom ze svých vozů po v anglickém hrabství Berkshire. Ve slunečních brýlích a v šátku uvázaném „na babičku“ vypadala zdravě a spokojeně, a není pochyb, že tyto snímky přinesly úlevu milionům lidí, kteří se o ni báli.

Hlavu britské monarchie řízení baví již od mládí, podobně jako jízda na koni nebo v kočáru je to její oblíbená kratochvíle. Je však zajímavostí, že ve skutečnosti nikdy neskládala žádné testy a díky svému postavení je jediným občanem Británie, který nepotřebuje vlastnit řidičský průkaz. Především za to vděčí zkušenostem, které jako řidička nabrala během druhé světové války, kde jezdila nákladním vozem a sanitkami. Dokázala si prý poradit i se závadami na motoru a umí vyměnit píchnuté kolo. V minulosti dávala prý lekce řízení svým dětem i pravnoučatům.

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Přestože je Alžběta II. velice drobné postavy, vyžívá se především v jízdě s velkými vozy. Často řídí Range Rover, kromě něj má třeba i Rolls-Royce a Bentley. Její vozový park má prý hodnotu v přepočtu přes 3 miliardy korun a najdete v něm celou řadu luxusních aut. Zeleného Jaguára X-Type, v němž byla královna viděna tentokrát, vždy používala k převozu svých pejsků rasy corgi a dorgi na ranní procházku. Jenže právě procházky jí nyní lékaři s ohledem na její zdraví zakázali. Zdá se proto, že svou psí smečku tato pětadevadesátiletá dáma vzala alespoň na projížďku…

Podle zdrojů je sice Alžběta neposlušnou pacientkou, rady lékařů se však rozhodla přece jenom dodržovat. Musela se vzdát například svého milovaného ginu i pravidelných návštěv kostela, kněz proto dochází za ní. Bohoslužbu v Kenotafu 14. listopadu však vynechat nehodlá. „Je to jedna z jejích nejposvátnějších povinností,“ potvrzoval podle Daily Mail zdroj z paláce. Kromě toho své královské povinnosti zatím plní jenom online skrze virtuální platformy. Na slavnostní recepci na COP26 v Glasgow měla proto projev skrze obrazovku.
Fotogalerie
81 fotografií