Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pes v Častolovicích pokousal muže a dítě (11): Policisté museli vlčáka postřelit!

Aktualizováno -
27. října 2021
11:39
Autor: VaB - 
27. října 2021
10:18

Zvíře v ráži! Československý vlčák na útěku v Častolovicích nejdříve pokousal dospělého muže, pak se vrhl na jedenáctiletého školáka. Policisté museli zvíře postřelit, veterinář jej utratil. Dítě skončilo v nemocnici. 

Pes plemene československý vlčák v úterý dopoledne v Častolovicích na Rychnovsku pokousal jedenáctiletého chlapce a dospělého muže. Školáka záchranáři odvezli do nemocnice, muž utrpěl drobná poranění. Agresivního psa policista postřelil. Veterinář následně zvíře se souhlasem jeho majitele utratil.

Na policii po 13:30 na tísňovou linku zavolal pokousaný muž s tím, že z jedné firmy v Častolovicích utekl pes a pokousal jej. „Než dorazila hlídka na místo, pes zaútočil na dítě. Kvůli obavě z dalšího útoku použil policista proti agresivnímu psu služební zbraň," uvedla mluvčí policie Iva Kormošová. 

„Jelikož 58letý muž (majitel psa) nezajistil řádně svého psa je podezřelý ze spáchání přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání, který po prošetření předáme správnímu orgánu k došetření," dodala Kormošová s tím, že policisté prošetřují, zda nedošlo ke spáchání trestného činu. 

Video  Agresivní pes pokousal v Častolovicích muže a dítě.   - Policie ČR
Video se připravuje ...

padrino ( 28. října 2021 00:40 )

Samozřejmě je to vina majitele,ale pes sám do sebe nevystartuje,kluk ho musel něčím vyprovokovat.

stařec ( 27. října 2021 13:15 )

Kolik ještě musí být zmrzačeno lidí než se vrátíme k tomu,že pes musí mít na veřejném prostranství náhubek a být na vodítku !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání