Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Medik týral svého psa Artuše, zaváděl mu i rektální rourku a „léčil“ ho. Teď stojí před soudem

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
26. října 2021
13:50

Poškozená rohovka, odumřelá tkáň za krkem, na zádech a stehnech i zlomenina stehenní kosti, kvůli které musel podstoupit dvě operace. Tak vypadal jack russel teriér Artuš, když se dostal k veterinářce Markéta Tučkové. Jeho majitel, student medicíny Martin Švec (26), se ode dneška kvůli tomu zpovídá u plzeňského soudu z týrání.

Podle státní zástupkyně mladík svého psa týral surovým a trýznivým způsobem, po delší dobu a navíc mu způsobil trvalé následky. Ten to ale odmítá. Hájí se tím, že pes byl nemocný, veterináři mu nedokázali pomoci, a tak se jeho léčby ujal sám.  „Byl jsem s tím psem na veterinárních klinikách opravdu každý týden a nikdy nepadlo žádné podezření na týrání,“ tvrdil pak i Blesk tlapkám.

Martin Švec vinu odmítá, svého psa prý miloval Martin Švec vinu odmítá, svého psa prý miloval | Jana Ulrichová

Diagnózy určil sám

Během výpovědi mladík přiznal, že když tříletého Artuše dostal od kamaráda, byl zdravý. Krátce na to ale začal mít podle něj problémy s vyprazdňováním, proto mu opakovně zaváděl rektální rourku. Pes měl údajně i zvětšenou prostatu, kýlu a snět v oblasti šourku. Později se domníval se, že má vykloubenou čelist, zánět žláz, píštěl. Zlomeninu nohy vysvětlil tím, že Artuše srazilo auto. Diagnózy si určoval sám na základě odborné literatury.

Takto vypadal Artuš před druhou operací Takto vypadal Artuš před druhou operací | Jana Ulrichová

Zasáhla rodina

Mladík přitom psa tlumil léky včetně návykového analgetika Tramal, což u soudu přiznal. Kvůli podezření na svrab ho dvakrát ostříhal. To vše během pouhých šesti měsíců. Nakonec zasáhla rodina, psa, který už byl apatický, téměř na pokraji smrti, přivezla k veterinářce Markétě Tučkové, která jej několik měsíců dávala dohromady. Nyní ho má v dočasné péči a věří, že už u ní zůstane napořád.

Fotku má na stolku

Obžalovaný mladík včera vypovídal u soudu celé dopoledne. Senát se snažil přesvědčit, že psa netýral. „Miluju ho, mám jeho fotku na nočním stolku,“ řekl reportérkám. Hlavní líčení bude pokračovat v prosinci výslechy svědků, vypovídat budou i znalci. Státní zástupkyně už avizovala, že pro dosud netrestaného mladíka bude žádat podmínku a především zákaz chovu psů, obhájce věří ve zproštění viny.

Na těle má stále ještě stopy po nekrozách, kůže se mu už ale hojí Na těle má stále ještě stopy po nekrozách, kůže se mu už ale hojí | Jana Ulrichová

Kokain a pervitin

Obžalovaný Martin Švec stále studuje medicínu, nyní je v 5. ročníku, který opakuje. Věnoval se podle svých slov také výzkumu v oblasti genetiky, společnost, pro kterou pracoval, mu už ale neprodloužila smlouvu. U soudu přiznal, že se léčí na psychiatrii a že v době, kdy měl Artuše u sebe, měl psychické problémy a bral drogy, kokain a pervitin. Soud chce proto slyšet i znalce.

Ramita ( 28. října 2021 21:41 )

Zavřít jeho a jemu podobným do laboratoří, kde na zvířatech dělají pokusy a všechna zvířata osvobodit. Takovéhle bestie patří do díry a zakopat. Feťák ještě k tomu medik, žádnej soucit bych sním neměla. Tvrdě trestat!!! Přeju mu to nejhorší a karma si ho najde. Jedna, dvě karma jde, karma si jde pro tebe...

Pestspravedlnosti ( 27. října 2021 18:53 )

Ty dobytku ulhanej a fetko zasraná! Tebe urazily nějaké články! Si děláš *** ne? To mě přímo nasralo to co jsi Artušovi udělal. Vyměnil bych Tě za zvířata na kterých dělaj pokusy a utýral bych Tě stejně jako Ty Artuše. Takový hezký Jack Russell teriér. Děkuji především paní doktorce Tučkové za láskyplnou , dlouhou a skvělou léčbu. Dle mého by měl Artuš zůstat u ní , protože je z dostupných videí vidět lásku , kterou ji Artuš opětuje.

Pestspravedlnosti ( 27. října 2021 18:52 )

Ty dobytku ulhanej a fetko zasraná! Tebe urazily nějaké články! Si děláš *** ne? To mě přímo nastalo to co jsi Artušovi udělal. Vyměnil bych Tě za zvířata na kterých dělaj pokusy a utýral bych Tě stejně jako Ty Artuše. Takový hezký Jack Russell teriér. Děkuji především paní doktorce Tučkové za láskyplnou , dlouhou a skvělou léčbu. Dle mého by měl Artuš zůstat u ní , protože je z dostupných videí vidět lásku , kterou ji Artuš opětuje.

padrino ( 26. října 2021 19:45 )

Bejt tátou,tak ho tak ztřískám,že by se mu kousavý otočilo dozadu.A k tomu na něm udělat pár pokusů.

hafblaf ( 26. října 2021 15:49 )

Mengele také "léčil", že by potomek. Doufám, že tohle úchy-lácké ho-vádko nenechají dostudovat.

Zobrazit celou diskusi