Webu ZivotvČesku.cz Kostková potvrdila, že nemoc dostala i přesto, že se snažila jí všemožně předejít. „Ano, jsem očkovaná,“ napsala webu ve stručné SMS a o pár hodin později na svém profilu na facebooku vydala delší prohlášení.

Mám ráda originální, neběžné příspěvky, ale až tak to snad ani být nemuselo...moji milí sledovatelé, přátelé, kolegové, asi si pocity v takovéhle situaci umíme vzájemně dobře představit. Ač jsem udělala úplně vše, co jsem pro bezpečný provoz učinit mohla, nemoc se mi nevyhnula, ale cítím lehčí průběh, tak snad to nebudu muset dementovat, a bude tomu tak i další dny,“ napsala Tereza.

„Myslím na každého, komu mé onemocnění zasáhlo do jeho plánů na tento týden a především do jeho práce. Mrzí mě zrušené divadlo, ať už měl dotyčný stát na jevišti a “pracovat„ nebo se dívat z hlediště a radovat se a třeba i přijel zdaleka, mrzí mě, kamarádi, i jiná třeba taneční omezení...kurýruji se poctivě v naději, že brzy si společný čas v divadle, v rozhlase i na parketu StarDance nahradíme a naplníme. S přáním pevného zdraví a vnitřní síly,“ dodala s nadějí herečka.

Už loni se nechali očkovat i její rodiče, slavní herci Carmen Mayerová (77) a Petr Kostka (83), kteří se nechali slyšet, že celá rodina dodržuje všechna opatření a doporučení odborníků.

„Ke koronavirové situaci přistupuji s odpovědností a respektem. I když musím přiznat, že dodržovat některá nařízení, která mi připomínají pohádku ,u nás v Kocourkově', je pro mě velmi těžké. Ale dodržuji!“ řekla tehdy Terezina maminka.

Následně po oznámení Terezina pozitivního testu ČT oznámila, že Tereza se o nadcházející sobotě dalšího kola StarDance nezúčastní a situaci řeší. „Vše nyní koordinujeme s hygienou a řídíme se jejími pokyny. Věříme, že divákům sobotní přenos nabídneme. Zdraví účinkujících a štábu je pro nás ale nejdůležitější,“ dodala na twitteru televize.

Co to přesně znamená, bude jasné v příštích hodinách a dnech. Dotkne se to porotců a soutěžících, se kterými se Tereza v sobotu setkala? Kdo všechno bude muset do karantény?

Tereza v každém případě zrušila i svá divadelní představení. Po zdravotním kolapsu z minulého týdne se nehrají ani představení její maminky Carmen a aktuálně se ruší i představení Petra Kostky v Divadle Ungelt. Nikdo však dosud oficiálně nepotvrdil, že to má souvislost s Terezou či jejím covidem. 

Ministerstvo zdravotnictví opakovaně připomíná, že očkování nezaručuje, že se očkovaný nenakazí, pokud se tak však stane, měl by mít lehčí průběh nemoci než neočkovaný pacient. Držíme palce, ať se Tereza i celá její rodina co nejdřív vrátí před kameru i na divadelní jeviště.

VIDEO: Strach Kostkové: Po kolapsu Carmen ruší divadlo! A Gottová zuří kvůli filmu Karel

Video
Video se připravuje ...

Strach Kostkové: Po kolapsu Carmen ruší divadlo! A Gottová zuří kvůli filmu Karel Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
60 fotografií