Podzimní vichr definitivně odvál teplé počasí, ranní mrazíky, které se už tu a tam objeví, spíš dávají tušit, že se nezadržitelně blíží zima. Ještě chvíli si ale Pražané mohou užít dechberoucích krás podzimu. Stejně jako každý rok, i letos jim třetí a čtvrtý říjnový týden přichystal nádherně barevné divadlo. Listy stromů v botanické zahradě se zbarvily do celé škály barev - rudé, rezavé, hnědé, sytě žluté, místy ještě vykoukne i zelený lístek. 

Podzimně laděná je i výstava dýní s názvem Tajuplný dýňový podzim, kterou tam teď návštěvníci mohou spatřit a jež je vrcholem podzimního programu Botanické zahrady v Troji. Návštěvníci si mohou různé druhy tykví prohlédnout v Horní zahradě, k vidění je i vůbec největší dýně Česka - váží neskutečných 175 kilogramů! Zahradě ji věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic, který se pěstování gigantických dýní věnuje. 

O uplynulém víkendu se v botanické zahradě tvořilo z dýní, teď na návštěvníky čeká oslava Halloweenu. Ta proběhne v neděli 31. října od 13:00. Účastníky akce čeká mimo jiné strašidelná výzdoba, zdobení a dlabání dýní a opékání špekáčků. V 18:00 oslavu završí průvod areálem zahrady se světélky a lampiony.

Pro vstup na výstavu a doprovodné podzimní akce platí vstupné běžné pro návštěvu venkovních expozic zahrady. Za návštěvu tak zaplatí dospělí návštěvníci 100 korun. Senioři a invalidé platí poloviční částku a děti a studenty bude zhlédnutí výstavy stát 45 korun. Vstupenky lze zakoupit i přes internetový obchod zahrady.

Video
Video se připravuje ...

Tajuplný dýňový podzim v Botanické zahradě v Troji. Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
87 fotografií