„Chtěli jsme vymyslet něco nového a jedinečného, co jinde nemají. Obor sportovní masér nabízel skvělou a atraktivní příležitost,“ řekla Květoslava Kuzníková (60), učitelka odborného výcviku na pořádající škole DAKOL z Karvinska.

„Nic podobného nikde v Česku ani Evropě neexistuje. Studenti se do tréninku vrhají s vervou, berou to velmi prestižně, letos se účastní 15 škol z celé republiky a jedna ze Slovenska,“ pokračovala kantorka.

Masáž jako fotbalový zápas

Za pořádající tým DAKOLu bojovala mezi jednotlivci Tereza Volná (24). „V týmu se vždycky domluvíme, kdo bude masírovat a kdo si zasoutěží tak, že si to užije v roli figuranta. Každopádně platí, že musíme umět všichni všechno,“ popsala.

„Miluji fotbal, sama ho hraji. Před vystoupení jsem zařadila scénku. Můj spolužák byl v roli rozhodčího, já v roli hráčky. Měla jsem dostat červenou kartu, ale přemluvila jsem ho k masáži. Byl spokojen, tak jsem dostala jen žlutou,“ usmála se studentka.

Všichni chtěli záda

Právě podobná kreativita na porotu působila. Kromě vystupování, oděvu a celkového dojmu se hodnotily i „technické“ dovednosti jako sled a směr hmatů a používání olejů a vůní.

„Všichni si přáli vylosovat masáž zad, je tam nejvíc možností něco předvést,“ podotkla Tereza Volná (24). A nestydí se dámy před svými spolužáky? „My se tak nějak ze studií všichni známe,“ směje se.

Letos bez exotiky

V předchozích pěti ročnících byly zařazena kromě sportovní masáže jednotlivců i disciplíny jako „havajská masáž“ a „bambusová“ masáž, takže si diváci užili i nejrůznějších exotických kostýmů.

V letošním ročníku však tyto disciplíny vystřídala synchronní masáž dvojic. V ní zvítězili studenti z Brna, v jednotlivcích uspěla fotbalistka Tereza s kolegou Milanem z pořádající školy.

Video
Video se připravuje ...

Toto není scéna z hororu, ale relaxační masáž! youtube.com