Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Báře (27) diagnostikovali rakovinu mízních uzlin: Měla po těle mnoho nádorů, největší měřil 13 centimetrů

Autor: jel - 
19. listopadu 2021
05:22

Vše začalo nenápadným tlakem v podpaží. Když však Bára zašla k lékaři, čekal ji šok. Diagnostikovali jí rakovinu mízních uzlin, takzvaný Hodgkinův lymfom. V těle měla několik nádorů a musela podstoupit náročnou chemoterapii. V prosinci minulého roku si myslela, že nad krutou nemocí zvítězila. Bohužel to bylo jenom na chvíli. Kontrolní vyšetření po čtyřech měsících odhalilo metabolickou odpověď. Mladou dívku tak čeká další léčba.

Rakovinu Báře lékaři diagnostikovali před více než rokem. Z počátku to vypadalo, že nepůjde o nic vážného, jenže pak přišla hrozná rána. Nemoc byla hned ve 4. stadiu a nádory měla na mnoha místech v těle. Největší měl až 13 centimetrů.

„Nicméně Bára byla vždy úžasná bojovnice a drastickou léčbu zvládala i přes obtíže velmi statečně,“ popsal kamarád Jakub. „Podstoupila 6 cyklů chemoterapie a všichni jsme doufali, že už bude dobře,“ dodal.

Čtyři měsíce poté, co mladá žena ukončila náročnou léčbu, se konečně začala cítit dobře. Sama uvádí, že dokonce začala pozvolna sportovat. Když šla na kontrolní vyšetření, byla připravená se zeptat, zda smí jet na dovolenou nebo si udělat tetování.

Další léčba

„Tyhle otázky jsem vůbec nepoužila, protože paní doktorka mi oznámila, že mám v těle metabolickou odpověď. Neví se, jestli je to zánět anebo lymfom,“ uvedla Bára na začátku července s tím, že ji čeká další léčba. Musí na ozařování.

Se svou nemocí se pere velmi statečně a ještě pomáhá dalším lidem, které potkal stejný osud. „Na Barče obdivuji, že i přes všechny těžkosti, které prožívá, neztratila svou bojovnost a rozhodla se bojovat s nemocí v širším měřítku,“ řekl Jakub a vysvětlil, že jeho kamarádka o svém osudu otevřeně mluví na sociálních sítích a lidé se stejnou diagnózou se na ni obrací pro radu a podporu.

Kuba založil pro Báru sbírku na crowfundingové platformě Donio. Tam můžou všichni mladé dívce přispět. To, že se nemoc vrátila, je zřejmě následkem slabého imunitního systému.

„Vybrané peníze budou použity na přípravu speciální probiotické kúry na míru, kterou pojišťovny bohužel nehradí. Proto Vás tímto chci požádat o podporu. Budu vděčný za jakýkoliv příspěvek,“ uzavřel laskavý kamarád. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi