Eva Decastelo (43) se rozhodla investovat a koupila malý byt, který za pomoci architektů z Tempus Design rekonstruuje. Zásadní je pro ni dostatek úložných prostor, protože podlahová plocha bytu je pouhých 25m2. Dalším důležitým požadavkem byla barevná neutrálnost, aby se v interiéru cítil dobře kdokoli. Proto se v bytě objevují barvy světlého dřeva, bílá a světle šedivá je doplněna jemnou champagne.

Fotogalerie
36 fotografií

Byt na pronájem je dnes jednou z nejstabilnějších investic. Jeden takový nájemní byt jsme navrhli společně s Evou Decastelo. Věříme, že efektivně využitý prostor a nadčasový styl významně pomůže byt dobře pronajmout, a to i když je poměrně malý, jako v tomto případě,“ říká architektka Šárka z Tempus Design.

Video
Video se připravuje ...

Eva Decastelo o Vánocích: Neumím péct ani vařit, všechno dělá manžel! Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Aby byt působil vzdušně, architekti zvolili styl 2v1. Pracovní stůl se tak dá snadno skrýt do stolku pod televizí, takže ho lze vyndat jen, když je potřeba. Podobně je vyřešeno spaní, a to kvalitní rozkládací pohovkou. „Vybrali jsme pohovku Amsterdam s certifikovanou matrací, na které lze opravdu spát denně. Tedy není to žádná „nouzovka“. Tím pádem má nájemník opravdu pěknou kvalitní sedačku a postel zároveň,“ vysvětluje architektka Šárka. 

Nový nájemník v tomto bytě, na kterém si Eva dala opravdu záležet, se tak má na co těšit.