Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na D1 havaroval majitel (50) Sin Cars: Zdemolování luxusního auta s ním ani nehnulo

Autor: jel - 
16. října 2021
05:10

Ve čtvrtek ve večerních hodinách došlo na 21. kilometru dálnice D1 k dopravní nehodě. Sportovní auto SIN R1 tam narazilo do svodidel a skončilo v dezolátním stavu. Podle informací Blesku ho měl řídit sám majitel automobilky Sin Cars Rosen Daskalov. Toho prý navíc nehoda vůbec nerozhodila, dalšímu poničení zdemolovaného auta se však snažil zabránit za každou cenu. 

K havárii došlo ve čtvrtek okolo osmé hodiny večerní nedaleko obce Mirošovice ve směru na Prahu. Luxusní vůz, jehož cena se pohybuje okolo 4,5 milionů korun, měl nejprve narazit do svodidel po levé straně vozovky a následně i do těch druhé straně.

„Nehoda se obešla bez zranění. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová a dodala, že dálnice byla cca do deseti hodin průjezdná pouze levým jízdním pruhem.

Za volantem seděl majitel SIN Cars

Drahé a rychlé auto měl řídit Bulhar Rosen Daskalov. Tento muž se pohybuje v automobilovém průmyslu déle než 30 let a v současné době je mimo jiné majitelem a ředitelem firmy SIN Cars. Ta vznikla v roce 2012 a zaměřuje se na vývoj a výrobu silničních i závodních vozidel. 

Prvním modelem, který společnost přinesla na trh, byl právě model SIN R1. Ten se vyrábí jak v silniční, tak v závodní verzi. S tímto vozem se účastní závodů GT4 mezinárodní tým Sofia Car Motorsport, kterému dělá Daskalov technického manažera. Dvakrát v životě dokonce do automobilového závodu nastoupil jako jezdec.

Podle informací Blesku ale Daskalova nehoda příliš netížila. Podle svědků z místa nehody působil, že je mu vcelku jedno, že drahé auto skončilo naprosto zničené. Dalšímu poškození chtěl ale zabránit stůj co stůj a nedovolil, aby bylo auto na vozidlo odtahové služby vytaženo po laně. Vyžádal si speciální vůz s hydraulickým ramenem. Jinak ale po havárii působil zcela klidně.

Video  Luxusní auto za miliony narazilo na dálnici D1 do svodidel  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání