Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt ženy zachránila život jiné: Díky transplantaci se vdala, k oltáři ji vedl otec dárkyně

18. října 2021 | 05:00

Svatba je pro každou ženu životním milníkem, tolik výjimečným dnem, který zpečetí lásku dvou lidí. Pro Dianu Donnarumm (28) tento silný okamžik nebyl jen důkazem lásky, ale i vítězstvím nad svým vlastním osudem – vzácným onemocněním, kvůli kterému jí selhávala střeva. Posvátný obřad byl tak zároveň srdečným poděkováním Danielovi Donnellymu, otci dárkyně orgánů, díky které Diana přežila.

Osmadvacetiletá půvabná Diana Donnarumm onemocněla dysautonomií, vzácnou nemocí, kvůli které jí začala selhávat střeva. Naštěstí se našla dárkyně orgánů, a to mladá Heather Donnelly z Texasu. V roce 2017 však těsně před svou svatbou tragicky zahynula. Na vině byla autonehoda.

Transplantace tak před čtyřmi lety Dianě zachránila život. Rozhodla se vyjádřit vřelé poděkování a kontaktovat rodinu dárkyně. Ta se ve Spojených státech amerických může kontaktovat rok po úspěšné transplantaci. Rodina má však možnost žádost přijmout, nebo naopak zamítnout.

Dopis se dostal do rukou Danielovi, otci zesnulé Heather, ten poděkování přijal a později se s Dianou spojil po telefonu, následně pak došlo i na několik osobních setkání. Mladá dívka z Buffala v New Yorku dojetím plakala dva dny v kuse potom, co zjistila, jaká byla Heather úžasná žena. Daniel svou jedinou dceru vychovával sám.   

Nyní, když měla Diana stanout před oltářem a zpečetit svou lásku s třicetiletým Conlanem Kreherem, se rozhodla k tomu, aby ji Daniel doprovodil v její velký den, a byl tak významnou osobou při obřadu. Ten s pokorou její přání přijal. Odvedl ji uličkou do hlavní místnosti, na půli cesty ji pak předal jejímu otci Glenovi. Všichni se společně s dojetím objali, se slzami v očích prožili jedinečný okamžik. „Než jsem šla uličkou s Danem, cítila jsem ve svém břiše motýlky,“ svěřila se Diana.

Diana ukrývá v sobě neskutečnou pokoru, vděčnost, a tak se rozhodla šířit osvětu ohledně transplantace na svých sociálních sítích. Je totiž, jak říká, světlem uprostřed tragédie.

Zde se můžete podívat na krásné fotografie z Dianiny svatby:

O dysautonomii:

Tato porucha funkce autonomního nervového systému postihuje viscerální funkce lidského těla. Jedná se například o oblasti tělesné teploty, hybnosti střev či vyprazdňování močového měchýře. Nejčastější problémy se však týkají krevního oběhu, konkrétně krevního tlaku či srdeční frekvence. Jde o onemocnění chronické, progresivní a jeho léčba je velmi obtížná.

Podívejte se na další dojemný silný příběh ze života: 

Video se připravuje ...
Veterán druhé světové války doprovodil svou vnučku k oltáři. Dva dny na to zemřel • VIDEO: www.youtube.com/Rumble Viral

Autor: Žaneta Podlahová