Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Johnsonova „vydřička“ přiznala, jak prožívá druhé těhotenství: Po potratu se neustále strachuje

Autor: Darina Jíchová - 
17. října 2021
05:00

Manželka britského premiéra Carrie Johnsonová (33) už několikrát veřejně promluvila o svém potratu, nyní je znovu těhotná. Přiznala, že má „neustále obavy“. Ministerskému předsedovi Borisi Johnsonovi loni porodila syna Wilfreda (1), další dítě bude už premiérovým sedmým potomkem. Rodina je momentálně na dovolené ve Španělsku, informoval list Daily Mail.

Johnsonová se ke svému stavu vyjádřila na instagramu u příležitosti Týdne povědomí o ztrátě dítěte, svůj potrat, který prodělala počátkem roku, popsala jako něco „srdceryvného“. Johnsonové se záhy po potratu podařilo znovu otěhotnět, připustila však, že i když je nadšená, je také plná strachu. „Tohle těhotenství je úplně jiné, než to první,“ uvedla ve svém příspěvku.

„Ztráta dítěte není jen okamžitý zármutek, je to pokračující zármutek. Připomínající klíčové chvilky a poprvé, které nikdy neprožijete s človíčkem, kterého nikdy nepoznáte,“ Johnsonová sdílela smutný status, ve svém příspěvku vyzvedla práci charity Tommy's Baby Charity.

„Dáreček“ na Vánoce?

„Příběhy jiných lidí, kteří mají stejnou zkušenost, a které sdílí charita na svém webu, mi hrozně pomohly. Příběhy nám v období našeho žalu poskytly velkou útěchu,“ přiznala Johnsonová. „Charita je také pomocným zdrojem pro přátele nebo příbuzné, kteří přišli o dítě, a vy nevíte, jak jim nejlépe pomoct. Nebo co vůbec na takovou ztrátu říct,“ dodala. „Musím říct, že tohle těhotenství je zcela odlišné od toho prvního. Těhotenství po potratu je skvělá věc, ale také jsem plná obav, ale charita Tommy's mi ukázala, že je to zcela normální,“ navázala.

Johnsonová poprvé o potratu promluvila v létě, současně s tím oznámila i to, že je znovu těhotná. Nastávající matka má termíny v prosinci. „Na Vánoce očekáváme naše duhové dítě,“ termín „duhové dítě“ se často používá pro děti narozené po prodělaném potratu. Johnsonová minulý týden vystoupila na konferenci konzervativců, kde mluvila o právech komunity LGBTQ.

Covid a Johnsonovi

Následně s manželem odjela do jihošpanělského města Marbella, premiér Johnson byl ale za své rozhodnutí kritizován pozůstalými po obětech covidu-19. Navíc speciální komise by měla zahájit šetření postupu jeho vlády během pandemie. Sám premiér nemoc prodělal, ve vážném stavu skončil na jednotce intenzivní péče. Na jaře 2020 zřejmě s covidem-19 bojovala i těhotná Johnsonová, která uvedla, že měla všechny příznaky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi