Cvičení začalo ve 14:00 v budově ministerstva vnitra v ulici Nad Štolou v Praze 7. Jeho cílem je prověřit součinnost ochranné služby policie s dalšími složkami integrovaného záchranného systému.

Scénáře cvičení jsou tři. Vždy v nich figuruje útočník, který zaútočí na zaměstnance ministerstva nebo se bude snažit zajmout chráněné osoby, uvedla pražská záchranná služba na webu.

Do cvičení se za pražskou záchranku zapojí jedna lékařská a pět záchranářských posádek. V budově bude pět až 20 figurantů představujících zraněné osoby, které budou vyžadovat péči zdravotníků.

„Soustavně se připravujeme na všechny potenciální hrozby, mezi které patří i události s aktivním ozbrojeným útočníkem. Naše posádky budou nacvičovat postupy třídění a ošetřování pacientů podle zásad medicíny katastrof a také posilovat součinnost s policejními složkami, které rozhodují o tom, kdy je pro zdravotníky za těchto situací bezpečné vstoupit na místo,“ uvedl ředitel pražských záchranářů Petr Kolouch.

Policie dnes spolu s dalšími složkami integrovaného záchranného systému nacvičovala také v pardubické nemocnici. „Pokud zaslechnete rány, střelbu nebo křik, neděste se,“ uvedla policie dopoledne na twitteru.

Fotogalerie
12 fotografií