Hanka v bundičce, s brýlemi a v roušce vypadala svěže a těšila se hlavně rychle domů.

Za zpěvaččin kolaps mohlo její dlouhodobé onemocnění krve, kvůli němuž jí rychleji odumírají červené krvinky. Celoživotně tak Hanka musí docházet na pravidelné transfuze. Pokud je nedostane včas, může nastat podobný kolaps.

Za ta léta má sice Hanka svou nemoc pod kontrolou, v posledním roce však její onemocnění zkomplikoval těžký průběh covidu. Letos v létě jí pak lékaři diagnostikovali postcovidový syndrom a doporučili více odpočinku. Zagorová kvůli tomu dokonce zrušila řadu koncertů, od začátku listopadu však chtěla začít opět vystupovat.

Pak ale Zagorovou policie před dvěma týdny našla doma v bezvědomí poté, co je z Košic zalarmoval Margita. Od té doby Hanka ležela na transfuzním oddělení pražské VFN na Karlově náměstí. Má novou krev a den ode dne jí je líp. „Chodí už všude čiperně, sama se koupe a má chuť k jídlu, to je důležité,“ komentoval to již dříve Margita.

Zpěvačce, která léta trpí úbytkem červených krvinek, rozhodil krevní destičky prodělaný covid. „Ty se musí teď srovnat a potom musí Hanka na pódium, to je pro ni ta nejúčinnější transfuze,“ je přesvědčen Margita.

VIDEO: Hana Zagorová (75) jde z nemocnice domů! Margita prozradil její přání

Video
Video se připravuje ...

Hana Zagorová (75) jde z nemocnice domů! Margita prozradil její přání Markéta Reinischová

Fotogalerie
30 fotografií