Na ten den Drea (37) nejspíš do smrti nezapomene. 24. května vyrazila jako obvykle na procházku, se svým voříškem Milem do sadů Svatopluka Čecha na pražských Vinohradech. Klidné odpoledne se ale během vteřiny změnilo v hotový horor. K pejskovi se přihnal pitbull a pokousal ho na nohou a na hrudi. Drea chtěla pejska bránit a pokusila se ho odtrhnout, ten ale zaútočil i na ni – zakousl se jí do stehna.  „Když se mi ho podařilo odtrhnout, znovu se vrhnul na mého pejska. V tu chvíli k nám konečně doběhla majitelka a psa zklidnila,“ popsala už dříve Drea Blesku.

Poté si zavolala záchranku i policisty a s majitelkou pitbulla se domluvila, že uhradí náklady na léčbu. To ale žena dle jejích slov neudělala. Původně 14denní neschopenka, která Dreu vyřadila z pracovního procesu, se nakonec protáhla na celý měsíc. Náklady na léčbu pejska, jenž v srpnu oslavil 14. narozeniny, šplhají podle Drey už ke 100 tisícům! „Majitelka mi zatím nic nezaplatila. Já mám stále problémy s nohou a můj pejsek má trvalé poškození jater, protože musel brát po útoku spoustu léků. Navíc musí každé dva měsíce chodit na odběry krve a je možné, že bude potřebovat biopsii jater,“ popsala žena hrozivé následky s tím, že zřejmě bude celou věc řešit soudní cestou.

Případem se zabývají také policisté, kteří na místě událost zadokumentovali a vyslechli svědky. „Případ je v tuto chvíli prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, není však vyloučeno, že právní kvalifikace skutku bude změněna,“ řekl na dotaz Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský.

Fotogalerie
17 fotografií