Policisté na oznámení vyjížděli v sobotu, deset minut před desátou hodinou večer, na Štěrboholskou spojku. Na místě se nacházel řidič bez známek života a svědci, kteří muži poskytovali první pomoc.

Video
Video se připravuje ...

Řidič zkolaboval za volantem. Na Štěrboholské spojce ho oživovali svědci společně s policisty. Policie ČR

„Jako první byl na místě tým velitelů policie z pohotovostní motorizované jednotky, který ihned svědky u resuscitace vystřídal a pokračoval v nepřímé srdeční masáži. Jeden z policistů resuscitoval, druhý si mezitím připravil přístroj AED neboli defibrilátor, který doporučil a následně i provedl u muže jeden výboj,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová. Na místo dorazili také záchranáři, kterým se podařilo muže stabilizovat. Pacient byl převezen do nemocnice.

Všímavý svědek

Šestatřicetiletý svědek, který byl u muže jako první, policistům popsal, co se stalo. Když se vracel z práce domů, všiml si na sjezdu odstaveného auta. V něm seděl muž se zhroucenou hlavou. Svědek neváhal a zastavil, aby zjistil, zda řidič nepotřebuje pomoc. Muže bez známek života vytáhl z auta a začal ho křísit. „Vůbec nereagoval, jenom chrčel, tak jsem se mu snažil nějak pomoct,“ řekl zachránce pro CNN Prima News. První pomoc mu poskytoval podle jeho slov zhruba 5-10 minut, pak ho vystřídali policisté.

Aby toho nebylo málo, auto resuscitovaného muže se najednou rozjelo a narazilo do auta zachránce. Štěstí v neštěstí přišlo v podobě dalších zachránců, kteří jeli kolem. Svědci pomohli s resuscitací a zavolali záchrannou službu.

„Po dobu záchranářských prací a vyšetřovaní dopravní nehody byl sjezd z ulice Černokostelecká do ulice Štěrboholská spojka zcela uzavřen. Celým případem se v současné době zabývají kolegové z dopravních nehod,“ řekla Siřišťová.

Fotogalerie
7 fotografií