Na detašovaném pracovišti úřadu MČ Praha 4 hořelo v pondělí ráno. Na místo okamžitě vyjeli pražští hasiči a požár uhasili. „V ulici Jílovská zasahujeme u požáru jedné místnosti jedním vodním proudem. Z přilehlé budovy bylo preventivně evakuováno 40 osob. Již je požár pod kontrolou," uvedli hasiči v pondělí na svém twitteru. 

Zařídit si nový občanský průkaz, vyřídit cestovní pas nebo řešit placené parkování není na pracovišti v Jílovské ulici kvůli požáru možné. Nové občanky i pasy si obyvatelé městské části mohou vyřídit pouze v hlavní budově úřadu, která se nachází v ulici Antala Staška. Pro agendu zón placeného stání městská část hledala nové pracoviště.

Nuselská radnice

Parkovací karty občané budou moci vyřídit nově v Nuselské radnici v Táborské ulici. Přestože Praha 4 nové místo už našla, není jednoduché prostory kompletně vybavit. Podle mluvčího MČ Prahy 4 Jiřího Bigase se pracoviště otevře ve středu. „Prostory je třeba vybavit počítačovou a další technikou a to chvíli trvá, v úterý jsme agendu placeného stání vyřizovali v hlavní budově úřadu,“ uvedl pro Blesk. 

Zóny placeného stání si občané mohou vyřídit i online na webových stránkách www.parkujvklidu.cz z pohodlí domova. Detašované pracoviště Úřadu městské části Praha 4 v Jílovské ulici je nyní uzavřeno a to až do odvolání.

Fotogalerie
3 fotografie