Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Artur Štaidl oslavil čtvrtstoletí: Osud si s ním krutě pohrál!

/
  • Artur Štaidl oslavil 25. narozeniny
    13. října 2021 ● 05:00

    Syn slavných rodičů Ivety Bartošové (†48) a Ladislava Štaidla (†75) Artur Štaidl (25) opravdu neměl jednoduchý život. Navzdory nízkému věku už zažil řadu pořádně traumatických ran, kterým se ale vždy postavil se ctí. Jeho blízcí se shodují, že to byl vlastně vždycky takový „malý dospělý". Teď se ale zdá, že se věci konečně obrací k lepšímu. A do společnosti ho doprovází krásná přítelkyně.

  • 1.

    Táta ho nechtěl

    Artur Štaidl se narodil 11. října roku 1996 jako jediný syn slavné zpěvačky Ivety Bartošové (†48) a hudebníka a skladatele Ladislava Štaidla (†75). Nejdřív to vypadalo na rodinnou idylku, situace ale byla o poznání komplikovanější. Malý Artur se totiž narodil až z Ivetina druhého těhotenství. A to první zanechalo ve slavné zpěvačce velký šrám. 

     

    První početí páru bylo záměrné. Když zpěvačce gynekolog opravdu potvrdil, že je těhotná, zdálo se, že má Štaidl radost. „Vzápětí nato ale na mě začal naléhat a říkal, že si to dítě musím nechat vzít. Připomínala jsem mu, že jsme to přece chtěli oba. Zřejmě se lekl. Byla jsem tehdy už ve čtvrtém měsíci a z těch jeho řečí jsem byla tak vyčerpaná, že jsem se nakonec doplazila do porodnice a nechala si to dítě vzít u pana docenta Bendla,“ svěřila Bartošová v nové knize Blesku Třetí král Ladislav Štaidl s tím, že docent Bendl byl Láďův kamarád, který o pár let později pomáhal na svět Arturovi.

     

     

    Nakonec se dokonce zdálo, že Iveta už nikdy nebude moct mít děti. Slavný skladatel si ale přesto údajně až úzkostlivě dával pozor. „Jenže já věřila, že se stanu jednou matkou, a jednou jsem na Floridě Láďu oblafla. Za devět měsíců se narodil Artur," dodala. 

  • 2.

    Sám vyrazil na sociálku

    Ani v prvních letech života mladého Štaidla nebyla nouze o pořádně dramatické situace. Kritickým okamžikem byla dovolená v Monaku, kam chlapec vyrazil se svým otcem. Ladislav Štaidl se měl na výletě velmi nevybíravě vyjadřovat o Arturově matce, což školák těžce nesl. Smutný chlapec si postěžoval mámě v esemeskách a ta se do bývalého partnera pustila přes tisk. 

     

    „Pan Štaidl poškozuje psychiku našeho syna," nechala se slyšet. A to se Štaidl naštval! V tu dobu byl už s Arturem v Jevanech a ráno mu řekl: „Sbal se. Když tě tak ničím, vrať se k mámě!" Od té doby Artur tátovi nějaký čas vůbec nebral telefony a nereagoval ani na SMS. Dokonce otci neodpověděl ani na dotaz, co si přeje k narozeninám.

     

    Artur potom sám dorazil na sociálku v Uhříněvsi. „Ptal se, zdali se nemůže jmenovat Pomeje a jestli ho otčím nemůže adoptovat. Artur je citlivý a jednání otce ho zřejmě velmi zasáhlo," potvrdila Blesku sociální pracovnice Mgr. Zdeňka Žaludová.

    „Nechci od táty nic. Jen omluvu. Já kdybych tátovi něco podobného provedl, také bych se omluvil," svěřila Žaludová Arturova slova a dodala: „Artur je přímý a je nezáludný. V mnohém jako by v jednání otci z oka vypadl," uvedla sociální pracovnice.

  • 3.

    Skončil u otce

    Když se jeho maminka a otčím Jiří Pomeje (†54) rozešli, dala se Iveta Bartošová dohromady s Italem Domenicem Martuccim (44). Po čase se ale rozešla i s ním a pak přišel strmý pád. Po rozchodu se zpěvačka psychicky zhroutila a skončila v nemocnici. Pražský odbor sociálních věcí a zdravotnictví pak rozhodl o odebrání dítěte a Artur putoval k otci.

    „Došlo k vydání opatření o zatímní péči. Je to z důvodu lability matky. Budeme usilovat i o péči trvalejšího charakteru. S Ivetou Bartošovou se pokusíme nějak dohodnout, aby si nepřipadala odstrčená," řekl pro Blesk.cz Štaidlův právník Josef Lžičař.

     

    „Artur vzal na vědomí stav své matky a bude respektovat, co řeknou úřední orgány," řekl Lžičař deníku Aha!

  • 4.

    Nemůže mámě ani přinést kytičku

    Když o tři roky později Iveta Bartošová spáchala sebevraždu, žila už se svým posledním manželem, Josefem Rychtářem. Ten si urnu s popelem nechal u sebe doma. Chůva Golda, která Bartošové pomáhala a stala se jí skoro druhou maminkou, mu kvůli tomu nemůže přijít na jméno. 

    „To víte, že je to špatně! Vždyť takhle nemůže svojí mamince přinést kytičku ani syn Artur. Ani její máma, sestra, bratr, kteří by to rádi udělali. Jsem s nimi v občasném kontaktu. Myslím, že je to velmi špatně, především vůči Arturovi. Kdo jiný má větší nárok na mámu než dítě? Vzít takhle Ivetu Arturovi, tak to se opravdu nedělá, na to nemá právo absolutně nikdo. I na mrtvou mámu má dítě nárok," postěžovala si v rozhovoru pro Blesk v roce 2019. 

    VIDEO: Golda se vrátila do života Artura! 

    Video
    Video se připravuje ...

    Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové i tak plánují loučení Bára Horáková, Lukáš Červený

  • 5.

    Rozpad kapely

    Artur Štaidl zdědil po svých rodičích lásku k hudbě a dlouhé roky hrál s partou kamarádů v kapele s názvem Behind the Mirror (česky Za zrcadlem, pozn. red.).

    V roce 2018 ale přišla série nepříjemných událostí. Kolem zkušebny v Hostivaři se prohnal ničivý požár a hudebníci ji museli opustit. Následovaly nějaké personální změny, a i když to vypadalo, že noví členové vlijí do skupiny novou krev, nakonec to kapela neustála.

    „Drazí přátelé, fanoušci a fanynky, s lítostí Vám musíme oznámit, že skupina Behind the Mirror dneškem ukončuje svoji činnost. Hlavním důvodem je nedostatek času, dále také neshody v nové sestavě a u některých členů i nedostatek nadšení. Děkujeme za Vaši přízeň, kterou jste nám do dnešního dne zachovali. Zároveň budeme rádi za Vaše pochopení," stálo tehdy v jejich prohlášení.

  • 6.

    Zvláštní kšefty

    Ačkoli mladému Arturovi zanechala slušné peníze jeho máma, snažil se mladík uživit, jak to šlo, i svépomocí. Udělal si živnost a pokoušel se prorazit s byznysem na půjčování vodních dýmek. 

     

    „Můžete se připravit na to, že vaši hosté budou skutečně ohromeni," lákají kluci na sociálních sítích zákazníky. Podle zjištění Aha! si za pronájem dýmky na den účtovali od 590 do 1290 korun. Na sociálních sítích nabízel Artur i focení portrétů za finanční odměnu. Velkou kariéru ale ani v jednom odvětví zatím neudělal. 

  • 7.

    Ztráta otce

    V roce 2021 po mamince ztratil Artur i svého otce (†75). Velkou oporou mu v těžkých chvílích byli jeho starší sourozenci z otcovy strany, Jiří (46), Honza (44) a Karolína (38). Nejstarší Jirka má být pro Artura podle blízkých vlastně takový druhý táta, takže mladík naštěstí nezůstal na světě úplně sám. V poslední době navíc Artura doprovází krásná přítelkyně, a zdá se tak, že se alespoň nějaké štěstí na těžce zkoušeného mladíka přece jen usmálo. 

    Premiéra filmu Karel: Artur Štaidl
    Autor: Pavel Machan

    VIDEO: Bartošová o Arturových námluvách: Jeho holky se mi líbí!

    Video
    Video se připravuje ...

    Bartošová o Arturových námluvách: Jeho holky se mi líbí! Petr Soukup, Kristýna Léblová

    Fotogalerie
    191 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy