»Předběhl« dokonce o hodně film Zátopek Davida Ondříčka (52). Ten vidělo v létě v rámci premiérového víkendu 108 500 lidí, spolu s předpremiérami pak 110 500 diváků. A to je o 6300 méně, než má na kontě dokument o zpěvákovi.

Štáb má z těchto čísel velkou radost. A zcela jistě i Karel Gott v uměleckém nebi. „Ten nejkrásnější hold, jaký můžete našemu Karlovi naposledy vzdát. Vy víte přesně, co měl rád. Miloval váš potlesk. Děkuji vám ještě jednou za něj,“ byla dojatá vdova Ivana Gottová (45) za tak rekordní návštěvnost.

Distribuční společnost nezapomněla poděkovat i Ivaně. „Musíme pogratulovat režisérce Olze Malířové Špátové i Ivaně, film Karel si svůj úspěch zcela zaslouží. Hodně kin po celém Česku bylo zcela vyprodaných a kinaři hned od pondělního rána objednávají reprízy v počtu, jaký jsme doposud nezažili,“ oznámil Ondřej Kulhánek z Bontonfilmu.

Nejnavštěvovanějším filmem po premiéře je u nás letos zatím poslední bondovka Není čas zemřít. Během prvního víkendu ji vidělo 117 000 lidí, spolu s předpremiérami pak 126 000.

Emil bude závodit o Oscara

Film Zátopek vyslala Česká filmová a televizní akademie do boje o Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film. Po zlatých olympijských medailích tak film o životě Emila Zátopka (†78) může zabojovat o další zlato – prestižní sošku. Ceremoniál 94. ročníku cen americké Akademie filmového umění a věd je naplánován na 27. března 2022.

VIDEO: Karel Gott a bitva u Lipan. Film Karel doprovází do kin nová ukázka

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott a bitva u Lipan. Film Karel doprovází do kin nová ukázka Bontonfilm

Fotogalerie
63 fotografií