„Mám po operaci pravé kyčle, je tedy jasné, že jsem nemohl volit nic jiného než pravici,“ zažertoval dobře naladěný muž. Byl jedním z 57 voličů, kteří budou u sv. Anny volit přímo z lůžka.

15 pacientů svatoanenské nemocnice hlasovalo prostřednictvím voličských průkazů. „Mezi nimi i jedna sestřička, která má během celých voleb nepřetržitě službu a nemohla se z nemocnice vzdálit domů,“ řekl mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Ve FN u sv. Anny odvolili první pacienti

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně dnes po 14. hodině začali ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR volit první pacienti. Na 55 jich bylo zapsáno ve zvláštním seznamu voličů, který nemocnice musela uzavřít a odevzdat již 1. října, dalších 15 pacientů bylo hospitalizováno a volí s vyřízeným voličským průkazem.

V sobotu 9. října budou volit dva pacienti s voličským průkazem, kteří se nemohli voleb zúčastnit dnes kvůli absolvovaným operacím. Tohle číslo se samozřejmě ještě může do zítřka změnit v případě, že budou hospitalizováni další pacienti s voličskými průkazy.

VIDEO: Budou mít strany vlastního prezidentského kandidáta? Blesková otázka ze superdebaty Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Budou mít strany vlastního prezidentského kandidáta? Blesková otázka ze superdebaty Blesku Blesk TV a Mall TV