Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Těžký osud fenečky Bailey: Zotavovala se po náročné operaci, pak najednou přestala chodit

Těžký osud fenečky Bailey: Zotavovala se po těžké operaci, pak najednou přestala chodit
Těžký osud fenečky Bailey: Zotavovala se po těžké operaci, pak najednou přestala chodit  (Autor: Darujeme.cz)
Autor: jel - 
9. října 2021
05:10

Vše začalo, když fenku Bailey srazilo auto. Skončila se zlomenou pánví. Po náročné operaci se nedokázala ani sama vyčůrat. Nicméně se začala zotavovat a zvládala už i procházky. Pak přišla komplikace, psí holčička přestala zničehonic používat zadní tlapku. Aby se zotavila, potřebuje další nákladnou operaci.

O případu Bailey informovala stránka Pet Heroes na sociální síti. Ta uvedla, že poté, co fenečku srazilo auto, našli ji záchranáři, jak leží bezvládně v bolestech na silnici. „Díky čemuž se ocitla na operačním sále se zlomenou pánví a poté ji čekalo zotavování po operaci. Bailey potřebovala pomoc nejen s vymačkáváním měchýře, ale musela dodržovat i opravdu přísný klidový režim,“ napsala stránka s tím, že je to aktivní mazlíček a klid se jí opravdu nelíbil.

Kontrola u veterináře ovšem dopadla na výbornou a tak to vypadalo, že se po náročném zákroku fenka zcela zotaví. „Nohy se Bailey zlepšily natolik, že si začala naplno užívat procházky a dokonce se po nějakém čase zvládla i sama vyčůrat.“ 

Nečekané komplikace

Pak se ale objevila nepříjemnost. Fenka najednou přestala používat jednu zadní tlapku. „Na veterině sice nebyla objevena přesná příčina, ale pan doktor zároveň řekl, že šrouby, které po úrazu Bailey zůstaly, už musejí ven a že by to zároveň mohlo znamenat, že Baileyin problém potom odezní,“ uvedla stránka. 

Jenže operace je nákladná, vznikla proto sbírka, kam může každý přispět a pomoci tak statečnému mazlíčkovi. Díky operaci snad bude mít Bailey zase plnohodnotný život.

Video  Psí senior Rexík hledá domov. Veterinární péči mu bude doživotně hradit spolek, který se ho dočasně ujal  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi