„Vjeli jsme do křižovatky, řidič dodávky jedoucí zprava ukazoval: Jeď! Těsně za náklaďákem nám vjel do cesty ten citroen. Neměl jsem šanci na těch sedm metrů zabrzdit,“ uvedl se u okresního soudu, kde mu hrozil roční trest i zákaz řízení.

Sám si narazil si žebra, kolega si poranil prst a řidič z citroenu si pochroumal hrudník. „Upřímně jsem se omluvil a omlouvám, neudělal jsem to schválně,“ kál se. Protože 35 let řídil bez nehod, přiznal se a projevil lítost, soud stíhání podmíněně zastavil na 12 měsíců.

Uložil mu zaplatit 15 tisíc pokuty obětem trestných činů a 15 tisíc poškozenému. Obě částky uhradil včera rovnou na soudu.

Video
Video se připravuje ...

Strážník vjel v Ostravě se zapnutým majákem do křižovatky a srazil se s jiným autem Policie ČR

Měl narozeniny, má deprese

Nehoda se odehrála vloni 17. října. „Ten den jsem měl narozeniny, večer byla připravena oslava, ale k té už nedošlo. Od té nehody mám deprese a také poruchy spánku. Cítím se vinen, rok jsem nemohl vůbec za volant, děsilo mě to,“ řekl Martin K.

Naježděno má dosud přes půl milionu kilometrů a jak i zopakoval, byla to jeho první nehoda v životě. „Při vjezdu do křižovatky jsem vyřadil, viděl jsem zprava přijíždět jen tu dodávku, kterou jsem stále sledoval,“ popisoval situaci před střetem.

Podle něj byl citroen za dodávkou zcela skrytý a nebyla možnost jej předem spatřit. „Když mi ten šofér dodávky ukázal, ať jedu, tak jsem přidal, to abych křižovatku projel,“ dodal strážník. Proti podmíněnému rozsudku se mohou poškození odvolat, proto ještě není verdikt pravomocný.  

Fotogalerie
5 fotografií